To je to što me zanima!

Eksplodirala municija skrivena u džamiji: Više od 18 mrtvih

Eksplozija se dogodila u dijelu grada Sadr City koji je uporište nacionalističkog klerika Moqtada al-Sadra, čija je lista pobijedila na parlamentarnim izborima 12. svibnja...
Vidi originalni članak

Više od 18 osoba ubijeno je a njih više od 90 ranjeno u eksploziji u Bagdadu, izvijestio je u srijedu izvor iz iračke policije.

Izvor iz policije naveo je da eksplodirala municija koja je bila sakrivena u džamiji, a do eksplozije je došlo prilikom njenog prenošenja u automobil koji je bio parkiran u blizini. Fotografije s mjesta eksplozije pokazale su uništeni automobil i zgradu, kao i plač rodbine žrtava.

Glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova je u kratkoj izjavi rekao kako je eksplozija rezultat detonacije municije te da su snage sigurnosti pokrenule istragu. Ranije je državna televizija citirala njegovu izjavu u kojoj je eksploziju opisao kao "terorističku agresiju na civile".

Eksplozija se dogodila u dijelu grada Sadr City koji je uporište nacionalističkog klerika Moqtada al-Sadra, čija je lista pobijedila na parlamentarnim izborima 12. svibnja.

Inače, irački Parlament je u srijedu naložio nacionalno prebrojavanje glasova. U svibnju su dvije improvizirane bombe bačene na sjedište iračke Komunističke partije, koja je dio Sadrinog bloka.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • zuluf_52 07.06.2018.

    Eto to su ti pobožni municiju i oružje drže u đžamiji.

  • Usora1 07.06.2018.

    ma vi se salite, otkud municija u dzamiji i nemoguce je da hodza predvode tamo neke milicije....

  • evo ja 07.06.2018.

    nema veze...

Komentiraj...
Vidi sve komentare