To je to što me zanima!

Eksplozija u Plivi: Jednom od radnika opečeno je 90% tijela

Dvoje radnika je zadobilo opekline te su ih prevezli u Trautomalošku bolnicu na odjel za opekline. Jednom od njih je opečeno 90 posto tijela. U kritičnom je stanju
Vidi originalni članak

Državni centar 112 u petak popodne je zaprimio dojavu od Županijskog centra 112 Zagreb o eksploziji u pogonu Plive u ulici Baruna Filipovića. U eksploziji, koja je bila oko 15 sati, ozlijeđeno je devet ljudi. Dvoje radnika je zadobilo opekline te su ih prevezli u Traumatološku bolnicu na odjel za opekline. Sedam radnika je prevezeno u bolnicu Sv. Duh jer su se nagutali dima. Nakon eksplozije buknuo je i požar, kojeg su ugasili vatrogasci postrojbe iz Plive. Požar je pod kontrolom. 

- Oko 15 sati u zgradi Farmaceutske tehničke proizvodnje buknuo je požar. Vatrogasci su odmah izašli na teren i brzo ugasili požar. Nije bilo opasnosti za okolne zgrade. O uzroku vam ništa ne možemo reći - kazao je Miran Denac, direktor tehničkih operacija i član Uprave Plive. 

Pročelnik Gradskog ureda za upravljanje hitnim situacijama, Pavle Kalinić, rekao je kako su ozlijeđeni prevezeni u bolnice. Dodao je i kako nije bilo opasnosti od zračenja. Glasnogovornica Plive Tamara Sušanj Šulentić rekla je kako će više o požaru moći komentirati nakon istrage.

Muškarcu opečeno 90 posto tijela

- Danas smo popodne primili dva pacijenta. Jedan od njih ima 90 posto tijela opečeno i opekline drugog do trećeg stupnja. Jedino mu stopala nisu opečena jer je imao zaštitne čizme. Drugi muškarac ima 20 posto tijela opečeno, opekline 1. do 2. stupnja. Nalaze se na odjelu za opekline. Prvom je život ugrožen, a ozljede su ozbiljne. Liječnici rade sve što je u njihovoj moći, a precizni nalazi bit će sutra - rekao je Josip Vlaić, dežurni liječnik u Traumatološkoj bolnici.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • crv od porculana 17.03.2012.

    židovi vlasnici isprobavali novo oružje koje će koristiti protiv iranaca, zar neko nije rekao da su hrvati potomci iranaca???????

  • vilim 17.03.2012.

    Ne razumijem što se tu na nesreći jadnih radnika ima naslikavati Bandićev izborni luzer tzv."Pročelnik za krizne situacije" Pavle Kalinić ????, koji si uzima za pravo komentirati rad vatrogasne službe kao da je on organizator i osobno sam sudjelovao !!!!. Kako bi opravdao goleme troškove njegova "Pročelništva", a koje plaćaju građani Zagreba,evo njega odmah na licu mjesta gdje objašnjava trenutnu situaciju kao da je on sudionik akcije gašenja!!! Na našu sreću još malo i dolaze lokalni izbori kada će građani Zagreba pokazati "crveni karton" svoj toj žgadiji u Poglavarstvu grada koja si je podijelila fotelje i lagodno uživa na račun ono malo sretnika grada Zagreba koji još uvijek imaju posao !!!. Sramota !!!

  • PericaHezler 17.03.2012.

    Gdje, su sada zeleni, kako je moguće da u skoro pa u centru grada imamo kemijsku industriju, žao mi je ljudi ali ta Pliva u centru grada je prava bomba, ne dao bog većeg zla!

Komentiraj...
Vidi sve komentare