To je to što me zanima!

Samoubilački napad u zračnoj luci Atatürk: Poginulo 36 ljudi

U eksplozijama je poginulo gotovo 50 ljudi, tvrdi AP, dok AFP navodi da je najmanje 32 mrtvih i čak 88 ranjenih. Turske vlasti sumnjaju da iza napada stoji Islamska država
Vidi originalni članak

U zračnoj luci Atatürk u Istanbulu u utorak navečer odjeknule su eksplozije. Navodno su bile tri. Čula se i pucnjava, a veliki broj policajaca je krenuo u akciju. 

Broj poginulih i ranjenih stalno raste, no prema zadnjim informacijama koje prenosi AP, poginulo je gotovo 50 ljudi. AFP, pak, navodi da je najmanje 32 mrtvih, dok ih je 88 ranjeno.

- Trojica napadača samoubojica izveli su napad - rekao je novinarima Vasip Sahin. Velik broj poginulih i ranjenih su turski državljani, no među žrtvama ima i stranih državljana, ali njihovi identiteti još nisu poznati.

Taksiji i vozila Hitne pomoći vozili su ranjene u bolnice.

Napadači su bili naoružani automatskim puškama, kalašnjikovima, i bombama.

- Jedan napadač se raznio na terminalu, a drugi na pakiralištu - rekli su medijima iz uprave aerodroma. Policija je pucala i ubila trećeg napadača, dok je četvrti, prema pisanju nekih medija, uhićen te se nalazi na ovoj snimci.

Prema neslužbenim informacijama, teroristi su prije eksplozije pucali su iz vatrenog oružja.  

Nakon napada, policija je počela s evakuacijom zračne luke.

Svi ulazi i izlazi iz zračne luke su zatvoreni, a avioni prizemljeni do daljnjeg. Iz turskog Crvenog polumjeseca (Crveni križ) rekli su kako zasad nema potrebe za krvnim grupama. Dodali su da ako ipak netko želi dati krv, neka ne ide u bolnice jer će izazvati prometni kaos. Za tu svrhu postavit će posebne šatore po gradu.

Ministar pravosuđa Bekir Bozdağ izjavio kako se u metrou blizu aerodroma možda nalazi još jedna eksplozivna naprava i policija to trenutno provjerava.

Dvadesetak minuta nakon ponoći Turska je blokirala društvene mreže.

Turski predsjednik Tayyip Erdogan održao je sastanak s premijerom i čelnikom oružanih snaga u predsjedničkoj palači nakon atentata, objavili su izvori iz predsjednikova ureda.

Iako još nema potvrde, turska agencija Dogan, navodeći policijske izvore, javlja da iza napada vjerojatno stoji Islamska država.

Kako se doznaje, među poginulima je navodno troje članova posade Turkish Airlinesa.

 

 

 

Na snimkama se vide ruševine. Na podu su razbacane ploče, vjerojatno komadi razrušenog krova. 

Već šesti napad na Istanbul i Ankaru ove godine

Ovo je već šesti teroristički napad ove godine na Ankaru i Istanbul. Dva napada su bila u Ankari, a ovo je već četvrti u kojem je meta Istanbul. U tim napadima ukupno je ubijeno najmanje 123 ljudi.

 

Idi na 24sata

Komentari 208

  • JO 29.06.2016.

    Sučut obiteljima žrtava ! Nije li Precednik Turske prvo bio uz ISIL ,kupovo naftu prodavao im oružije .A sad im je okrenuo leđa i ulizuje se Rusiji i Izraelu i misloio da će proći bez osvete. SAMO ŠTO UVJEK STRADA RAJA !!

  • Dalibor0704 29.06.2016.

    Kemal paša vas je uveo u 20. stoljeće, ovi ljubimci će vas vratiti 1000 godina nazad. Samo ih podržavajte, budale. Tucite Kurde a ljubite ISilovce.

  • mariocalabrese 29.06.2016.

    Tobogane Kurvin sine kako si sijao tako ces znjati,

Komentiraj...
Vidi sve komentare