To je to što me zanima!

Emotivni posjet: Papa Franjo prvi obišao grob svetog Petra

Nakon desetljeća arheoloških istraživanja i iskapanja, Papa Franjo prvi je koji je posjetio grob sv. Petra ispod bazilike. Nakon toga odao je počast bivšim papama
Vidi originalni članak

Papa Franjo proveo je 45 minuta kraj groba svetog Petra ispod bazilike, prenosi Vatikan. Time je Papa postao prvi koji je posjetio nekropolu, gdje su pokopani pogani i prvi kršćani, nakon desetljeća arheoloških iskapanja. Emotivni posjet bio je privatan, ali su kasnije ipak objavili snimku, prenosi CBS

Bazilika sv. Petra izgrađena je na lokaciji gdje su se okupljali prvi kršćani, dok su ih proganjali iz starog Rima, i molili na neoznačenom grobu vjerujući da pripada Petru, apostolu kojeg je Isus izabrao da vodi crkvu. Iz Vatikana su prvo rekli kako će papa Franjo moliti na grobu, međutim, ipak je molio u bazilici. 

Papa je ušao u nekropolu iz hotela gdje živi. Posjetio je i grobove nekoliko bivših papa, uključujući Pija XII., Pavla XVI. i Ivana Pavla I. Nakon toga vratio se u svoju rezidenciju. 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • MALA RAJA 03.04.2013.

    ovaj covjek pokazuje pravo znacenje imena pop, svecenik i papa... Svaka cast

  • jele112 02.04.2013.

    Divan, predivan čovjek!

  • šiš 02.04.2013.

    Toliko jednostavan,toliko običan a toliko veliki čovjek.Bože podari mu snage i zdravlja jer ovaj čovjek ide pravim putem.

Komentiraj...
Vidi sve komentare