To je to što me zanima!

EP upozorava na opasnost ruske vojne nazočnosti u Bjelorusiji

Skupina od 77 zastupnika Europskog parlamenta uputila je pismo čelnicima europskih institucija u kojem upozoravaju da raspoređivanje ruskih trupa u Bjelorusiji predstavlja prijetnju za cijelu Europu
Vidi originalni članak

“Htjeli bismo izraziti našu duboku zabrinutost da nedavno raspoređivanje ruskih trupa u Bjelorusiji predstavlja prijetnju za Ukrajinu, Poljsku, Litvu, Latviju i cijelu Europu. To također može biti dio konačnog plana za pokoravanje i okupaciju Bjelorusije”, kaže se u pismu, koje je upućeno predsjedniku Europskog vijeća Charlesu Michelu, predsjednici Komisije Ursuli von der Leyen i predsjednici Europskog parlamenta Roberti Metsoli.

RASTE NAPETOST Lukašenko: 'U tom ratu neće biti pobjede, svi ćemo izgubiti'

Zastupnici ističu da nastavak nazočnosti ruskih vojnih snaga na zahtjev nelegitimnog režima Aleksandra Lukašenka treba smatrati okupacijom Bjelorusije.

U pismu se također navodi da "svaka diplomatska odluka o odvraćanju moguće ruske agresije protiv Ukrajine mora predvidjeti neovisnu i demokratsku budućnost Bjelorusije, ne na njenu štetu".

ZBOG ILEGALNIH MIGRANATA Poljska podiže novu ogradu na granici s Bjelorusijom

Litavski zastupnik u Europskom parlamentu Petras Auštrevičius kaže da su “ruski manevri unutar Bjelorusije opasniji od onih na granici s Ukrajinom”.

U pismu se kaže da zadnje vojne vježbe ruske i bjeloruske vojske mogu voditi prema trajnom raspoređivanju ruskih snaga, uključujući konvencionalno i nuklearno oružje, u Bjelorusiji.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • beks@ 01.02.2022.

    I rusija bi bila ugrozena kad bi nato oruzje bilo na granici rusije

Komentiraj...
Vidi sve komentare