To je to što me zanima!

Epidemija ebole u Kongu: WHO proglasio 'izvanredno stanje'

Šef povjerenstva, naglasio je kako epidemija ne znači globalnu, već regionalnu prijetnju. Sumnja se da su zaražene 22 osobe, nakon što je tijekom vikenda otkriven prvi slučaj zaraženog
Vidi originalni članak

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) proglasila je u srijedu najnoviju pojavu ebole u Kongu 'izvanrednim stanjem javnog zdravlja od međunarodnog značaja', nakon što su u istočnom gradu Gomi otkriveni novi slučajevi zaraze.

Odluka WHO-a uslijedila je nakon preporuke povjerenstva stručnjaka koje se sastalo u srijedu u Ženevi. Robert Steffen, šef povjerenstva, naglasio je kako epidemija ne znači globalnu, već regionalnu prijetnju.

Sumnja se da su zaražene 22 osobe, kazalo je u srijedu ministarstvo zdravstva Konga, nakon što je tijekom vikenda otkriven prvi slučaj u većem urbanom središtu blizu granice s Ruandom.

WHO je u sklopu objave izvanrednog stanja pozvao susjedne države da pojačaju koordinaciju rizika te "poboljšaju spremnost za detektiranje i odgovor na slučajeve uvezene zaraze".

"No, niti jedna država ne treba zatvoriti svoje granice ili nametnuti ograničenja za putovanja i trgovinu", objavio je WHO. (kt)

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare