To je to što me zanima!

Epidemiolog Kaić: Ne smijemo se opustiti, nismo sigurni da ljeto sprečava širenje virusa

Bilo bi nezgodno da gripa i korona virus dođu istovremeno jer su simptomi veoma slični. Cjepivo bi bilo glavni iskorak, ali to ne možemo očekivati tako skoro, smatra epidemiolog Bernard Kaić
Vidi originalni članak

Najveća greška bila bi kada bi se ljudi previše opustili. Nismo sigurni koliko ovo ljetno vrijeme sprečava cirkulaciju korona virusa, izjavio je epidemiolog Bernard Kaić u HRT-ovom Studiju 4. Istaknuo je da je sezona gripe završila prije mjesec dana, dok sezona korona virusa nešto kasnije. 

Pogledajte situaciju s korona virusom u Indiji: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Bilo bi nezgodno da gripa i korona virus dođu istovremeno jer su simptomi veoma slični. Cjepivo bi bilo glavni iskorak, ali to ne možemo očekivati tako skoro. Ako bi drugi val došao na jesen, tada neće biti cjepiva - izjavio je Kaić te dodao kako bi najveća pogreška bila ta da se previše opustimo i da virus počne cirkulirati među ljudima. 

- S ljetnim vremenom turisti u Hrvatskoj mogu imati upalu grla, sunčanicu, ali se ne može znati imaju li korona virus ako se ne testiraju - zaključio je.

INDUSTRIJA LIJEKOVA UPOZORAVA: Ne postoji dovoljno bočica za cjepivo protiv korona virusa

U Hrvatskoj je trenutno dobra epidemiološka situacija, broj novozaraženih zadnjih nekoliko dana je nula. Trenutno je u Hrvatskoj 2246 slučajeva zaraze, a do sad se oporavilo 2072 ljudi. Preminulo je njih 103, a još se 71 liječi. 

Idi na 24sata

Komentari 37

  • Minty 01.06.2020.

    Dobro.

  • SamoJedanPoljubac 01.06.2020.

    Jos jedan koji voli bauljati i trazi svoj trenutak prostora u medijima.

  • Gargamel122 01.06.2020.

    Ne cijepljenju! Bolest se izliječi za 2 tjedna!

Komentiraj...
Vidi sve komentare