To je to što me zanima!

Erjavec: Nema ratifikacije ako ne zatvorite tužbe protiv LB-a

Na pitanje može li se ponoviti blokada hrvatskog ulaska u EU slična onoj pristupnog procesa u vrijeme Pahorove vlade, Erjavec je rekao da Slovenija ne blokira Hrvatsku
Vidi originalni članak

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec u intervjuu za Slovensku TV rekao je kako Slovenija neće ratificirati hrvatski pristupni ugovor s EU ako Hrvatska ne zatvori tužbe protiv Ljubljanske banke, prenosi HRT.

Za emisiju Globus Erjavec je rekao da ne vjeruje da bi dvije trećine slovenskih zastupnika u parlamentu, koliko je potrebno za ratifikaciju ugovora, bilo spremno pristati na bilateralno rješenje kojim bi Slovenija preuzela obvezu plaćanja više od 200 milijuna eura na ime dijela stare devizne štednje hrvatskih građana, kako su nedavno pisali hrvatski mediji. 

Na pitanje dolazi li do zaoštravanja odnosa i može li se ponoviti blokada Hrvatske pri ulasku u EU slična onoj pristupnog procesa u vrijeme Pahorove vlade zbog granice, Erjavec je rekao da Slovenija ne blokira Hrvatsku, te da ako je riječ o blokadi da onda Hrvatska blokira samu sebe.


Idi na 24sata

Komentari 50

  • WOMANIZER 19.12.2012.

    hvala, da se nas građane pita (POŠTENO) ni ne treba nam ratifikacije!

  • MihaelHorvat_1 19.12.2012.

    Opet provociraju mi bi trebali njih provocirati. Recimo ako se ne riješi željeznica tj putnički prijevoz da ćemo mi blokirati granice.

  • mikxer 19.12.2012.

    Kahl ti ratificiraj onega svojega, če ga že nisi, kaj čez dva visi. Zdaj boš ti smetlarski minister določal o ratifikaciji, zato ker dolgujete Hrvaškim varčevacem denar. Dno dna, Zlowenska jodlarska, hinavska, lopovska banda...

Komentiraj...
Vidi sve komentare