To je to što me zanima!

Erupcija vulkana u Indoneziji: Jedan poginuli, 41 ozlijeđenih

Vulkanski pepeo i miris sumpora prijavili su iz promatračnice vulkana i dodali da se vrući oblaci pepela spuštaju prema selu Sapitarang
Vidi originalni članak

Vulkan Semeru, koji se nalazi na otoku Javi, eruptirao je oko tri sata poslijepodne po lokalnom vremenu. Život je izgubila jedna osoba, a 41 je ozlijeđena, potvrdio je Indah Masdar, zamjenik načelnika okruga Lumajang, na konferenciji za novinare.

Voditelj za upravljanje katastrofama na tom području, Budi Santosa, izjavio je da je erupcija ozbiljno pogodila dva podokruga.

Santosa je na konferenciji dodao i da vjeruje da će zdravstvene ustanove biti u mogućnosti zbrinuti ozlijeđene i da njegova ekipa radi na evakuacijama ljudi, pripremanju kampova u blizini i na opskrbi hranom, vodom, maskama i ostalim potrepštinama.

GASE GA VODENIM BOMBAMA Erupcija vulkana izazvala šumski požar u Indoneziji

Ovakve situacije stanovnicima Indonezije nisu nepoznate jer država se prostire između dvije kontinentalne ploče, na mjestu poznatom pod nazivom Vatreni prsten, na kojem se nalazi 40 posto svih aktivnih vulkana na svijetu i zbog toga je krivac 90 posto potresa na Zemlji.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nokia8 04.12.2021.

    Neka mu je laka crna zemlja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare