News

Komentari 1

Erupcija vulkana u Indoneziji: Jedan poginuli, 41 ozlijeđenih

Erupcija vulkana u Indoneziji: Jedan poginuli, 41 ozlijeđenih

Vulkanski pepeo i miris sumpora prijavili su iz promatračnice vulkana i dodali da se vrući oblaci pepela spuštaju prema selu Sapitarang

Vulkan Semeru, koji se nalazi na otoku Javi, eruptirao je oko tri sata poslijepodne po lokalnom vremenu. Život je izgubila jedna osoba, a 41 je ozlijeđena, potvrdio je Indah Masdar, zamjenik načelnika okruga Lumajang, na konferenciji za novinare.

Voditelj za upravljanje katastrofama na tom području, Budi Santosa, izjavio je da je erupcija ozbiljno pogodila dva podokruga.

Santosa je na konferenciji dodao i da vjeruje da će zdravstvene ustanove biti u mogućnosti zbrinuti ozlijeđene i da njegova ekipa radi na evakuacijama ljudi, pripremanju kampova u blizini i na opskrbi hranom, vodom, maskama i ostalim potrepštinama.

Ovakve situacije stanovnicima Indonezije nisu nepoznate jer država se prostire između dvije kontinentalne ploče, na mjestu poznatom pod nazivom Vatreni prsten, na kojem se nalazi 40 posto svih aktivnih vulkana na svijetu i zbog toga je krivac 90 posto potresa na Zemlji.

Najčitaniji članci