To je to što me zanima!

Eskaliralo je na sjeveru Kosova! Pretukli dvojicu Albanaca: 'Mi smo spremni braniti domovinu'

NATO je odlučio pojačati svoju misiju od 4000 pripadnika u regiji sa 700 dodatnih vojnika nakon što je u ponedjeljak ozlijeđeno 30 pripadnika KFOR-a i 52 srpska prosvjednika
Vidi originalni članak

Dvojicu Albanaca napala je skupina Srba na sjeveru Mitrovice. Nakon zadobivenih ozljeda prebačeni su u bolnicu, navode kosovski mediji. Na tom dijelu intervenirala je policija.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prije toga su se u južnom dijelu Mitrovice, u kojem žive većinski Albanci, okupilo stotinjak prosvjednika koji su uzvikivali "Policija je naša", a u par navrata mogle su se čuti i psovke i pogrdni uzvici Srbima.

Demonstranti su ubrzo pozvani i od strane organizatora i policije da se raziđu. Jedan dio građana je to i učinio, dok se drugi dio i dalje nalazi na desetak metara od mosta na jugu. Jedna od glavnih poruka okupljenih građana bila je: "Spremni smo da branimo domovinu". Uz to, poručili su kosovskom premijeru, Albinu Kurtiju, da ih ima na raspolaganju. 

TENZIJE SRBIJE I KOSOVA Stoltenberg: NATO je spreman poslati još vojnika na Kosovo

Podsjetimo, nemiri na sjeveru Kosova su se intenzivirali otkad su albanski gradonačelnici preuzeli dužnost u području s većinskim srpskim stanovništvom nakon travanjskih izbora koje su bojkotirali Srbi.

NATO je odlučio pojačati svoju misiju od 4000 pripadnika u regiji sa 700 dodatnih vojnika nakon što je u ponedjeljak ozlijeđeno 30 pripadnika KFOR-a i 52 srpska prosvjednika.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • ZivotJeNekadSivNekadZut 02.06.2023.

    Mala Palestina je rodjena .....nazalost islo na stranu srba ili kosovara tamo nikad mira nece biti.

  • caxariasa 01.06.2023.

    Ne žele mir u Beogradu kao ni Moskvi.

  • eva60 01.06.2023.

    Imali ste od koga naučiti za koga se ratuje, no niste pa i dalje slušajte političare

Komentiraj...
Vidi sve komentare