Obavijesti

News

Komentari 4

Eskaliralo je na sjeveru Kosova! Pretukli dvojicu Albanaca: 'Mi smo spremni braniti domovinu'

Eskaliralo je na sjeveru Kosova! Pretukli dvojicu Albanaca: 'Mi smo spremni braniti domovinu'

NATO je odlučio pojačati svoju misiju od 4000 pripadnika u regiji sa 700 dodatnih vojnika nakon što je u ponedjeljak ozlijeđeno 30 pripadnika KFOR-a i 52 srpska prosvjednika

Dvojicu Albanaca napala je skupina Srba na sjeveru Mitrovice. Nakon zadobivenih ozljeda prebačeni su u bolnicu, navode kosovski mediji. Na tom dijelu intervenirala je policija.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa ...

Prije toga su se u južnom dijelu Mitrovice, u kojem žive većinski Albanci, okupilo stotinjak prosvjednika koji su uzvikivali "Policija je naša", a u par navrata mogle su se čuti i psovke i pogrdni uzvici Srbima.

Demonstranti su ubrzo pozvani i od strane organizatora i policije da se raziđu. Jedan dio građana je to i učinio, dok se drugi dio i dalje nalazi na desetak metara od mosta na jugu. Jedna od glavnih poruka okupljenih građana bila je: "Spremni smo da branimo domovinu". Uz to, poručili su kosovskom premijeru, Albinu Kurtiju, da ih ima na raspolaganju. 

Stoltenberg: NATO je spreman poslati još vojnika na Kosovo
Stoltenberg: NATO je spreman poslati još vojnika na Kosovo

Podsjetimo, nemiri na sjeveru Kosova su se intenzivirali otkad su albanski gradonačelnici preuzeli dužnost u području s većinskim srpskim stanovništvom nakon travanjskih izbora koje su bojkotirali Srbi.

NATO je odlučio pojačati svoju misiju od 4000 pripadnika u regiji sa 700 dodatnih vojnika nakon što je u ponedjeljak ozlijeđeno 30 pripadnika KFOR-a i 52 srpska prosvjednika.