To je to što me zanima!

Estonija kupuje američke raketne bacače HIMARS

Ova baltička država koja graniči s Rusijom, u petak je finalizirala posao vrijedan više od 200 milijuna dolara, objavio je u subotu Estonski centar za ulaganja u obranu
Vidi originalni članak

Članica NATO-a, Estonija potpisala je najveći ugovor o naoružanju u svojoj povijesti, a radi se o kupnji šest naprednih sustava za lansiranje raketa od Sjedinjenih Država.

Ova baltička država koja graniči s Rusijom, u petak je finalizirala posao vrijedan više od 200 milijuna dolara, objavio je u subotu Estonski centar za ulaganja u obranu.

REAKCIJA NA CIJENU Rusija: ograničenje cijena je vrlo opasno i neće smanjiti potražnju za našom naftom

Isporuka prvoga topničko-raketnog sustava visoke pokretljivosti (HIMARS) predviđena je za 2024, a ugovor uključuje i rakete dometa do 300 kilometara.

Ruska invazija na Ukrajinu u Estoniji se smatra prijetnjom nacionalnoj sigurnosti, što je vladu nagnalo da poveća vojnu potrošnju u iduće četiri godine na 2,5 posto svoga bruto domaćeg proizvoda (BDP) kako bi unaprijedila oružane snage.

NISU OŠTETILI GRAFIT Odrezali dio ploče i žbuke, ali ih je ulovila policija. Htjeli ukrasti Banksyjev mural u Ukrajini

I ostale dvije baltičke države Latvija i Litva namjeravaju kupiti raketne sustave HIMARS.

Sjedinjene Države tim su sustavima ranije opskrbile Ukrajinu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • duzanavo 03.12.2022.

    Nadam se da ce Hrvatska isto nabaviti HIMARS-e

  • Maxitron 03.12.2022.

    I tako ,Ameri ratuju s Rusijom bez da i jedan Amer znagdje su te države . Ali nastavak slijedi kak vidimo, uz dooobruuu zaradu. Riješvaju se studije a proizvodnja cvate i Evropa samo plača . Ma bravo ,to se zove poduzetništvo    . Prodavanje magle i mržnje uz enormne zarade.🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱

Komentiraj...
Vidi sve komentare