To je to što me zanima!

EU: Aplikacija za sve turiste, svejedno u kojoj državi ljetuju

Članice EU trebale bi i dalje inzistirati na mjerama sprječavanja infekcije, poput održavanja fizičkog razmaka te osigurati brzo i učinkovito prekogranično praćenje kontakata
Vidi originalni članak

Zemlje Europske unije moraju surađivati pri uvođenju aplikacija za praćenje kontakata zaraženih korona virusom kako bi ih građani mogli koristiti širom Unije, poručila je europska povjerenica za zdravstvo uoči vrhunca turističke sezone.

POGLEDAJTE VIDEO: MORE LIJEČI

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Moramo osigurati brzo i učinkovito prekogranično praćenje kontakata, što zahtijeva i blisku koordinaciju - istaknula je Stella Kyriakides na videokonferenciji ministara zdravstva EU-a.

Interoperabilnost je ključna jer omogućuje da se građane upozori na moguću zarazu gdjegod se u EU nalazili i koju god aplikaciju koristili, pojasnila je europska povjerenica za zdravstvo.

- Sve aplikacije moraju biti sigurne, anonimne i dobrovoljne - naglasila je Kyriakides i usprotivila se prijedlozima o izdavanju potvrda o imunitetu, ustvrdivši da dokazi o imunitetu nakon zaraze korona virusom još nisu dovoljno jasni.

DILJEM OBALE Počela sezona: Otvorilo je 133 hotela i 65 kampova za vikend

- Umjesto potvrda o imunitetu članice EU trebale bi i dalje inzistirati na mjerama sprječavanja infekcije, poput održavanja fizičkog razmaka - smatra Kyriakides.

Njezina upozorenja vremenski su se poklopila s raspravama zemalja EU-a o otvaranju međusobnih granica uoči vrhunca turističke sezone u razdoblju od srpnja do kolovoza.

Turizam izravno i neizravno ima 10 posto udjela u bruto domaćem proizvodu EU-a, procjenjuje Europska komisija.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare