To je to što me zanima!

EU čelnici će na skupu pričati o sabotaži plinovoda Sjeverni tok

Čelnici Europske unije raspravljat će o "sabotaži" plinovoda Sjeverni tok na nadolazećem samitu u Pragu, prema riječima predsjednika EU vijeća
Vidi originalni članak

Incidenti su "prijetnja EU-u", napisao je Michel na Twitteru nakon što se sastao s danskom premijerkom Mette Frederiksen u Bruxellesu. "Odlučni smo da osiguramo svoju kritičnu infrastrukturu", napisao je.

NAKON EKSPLOZIJE Gazprom: Iz plinovoda iscurilo 800 milijuna metara plina

"Šteta na plinovodima nije slučajna i mora se u potpunosti istražiti", napisala je Frederiksen na Twitteru. Pukotine su "ozbiljna situacija za Europu", dodala je.

Europski čelnici iz više od 40 zemalja pozvani su na okupljanje u Pragu u četvrtak, prije nego što će se sastati čelnici 27 članica Europske unije na samitu u petak.

EKSPLOZIJA PLINOVODA Norveški opservatorij zabilježio velike količine metana u atmosferi nakon curenja plina

U subotu je glasnogovornik operatera objavio da je plin prestao istjecati iz plinovoda Sjeverni tok 2, nakon curenja ovog tjedna koje je izbacilo tone metana u Baltičko more.

"To može značiti dvije stvari", rekao je glasnogovornik Ulrich Lissek. "Ili je cjevovod potpuno prazan ili su tlak plina u cjevovodu i vode izvan njega dosegli ravnotežu."

SABOTAŽA Austin: Prerano je reći tko bi mogao stajati iza puknuća plinovoda Sjeverni tok

Za curenje na plinovodima Sjeverni tok 1 i Sjeverni tok 2 Rusija je okrivila zapad, dok države članice EU-a vjeruju da je riječ o sabotaži.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • roko2023 02.10.2022.

    Na sto je spala ova europa......

  • nisam ja ništa2. 01.10.2022.

    Bit će sve skuplje, i to je to. Netko se dosjetio kako Europljanima pogoršati život

  • daleko najjaci 01.10.2022.

    Jasno ko dan tko stoji iza toga,ali ti isti EU poltroni sute kao zaliveni,pricaju nebuloze,kao jos je misterij,jos se nista ne zna,"to je prijetnja po Europu',a oni sami sluze "prijetnji" po Europu,po svijet,pokrivaju svoje gospodare preko bare.

Komentiraj...
Vidi sve komentare