To je to što me zanima!

EU tužitelji uhitili voditeljicu iz HAMAG BICRO-a, namještala je milijunski natječaj za rođaka?

Navodno se radilo o poslu s promotivnim materijalima za spajanje općinama, a voditeljica je učinila sve da prilagodi uvjete rođaku. Iz Ureda europskog tužitelja navode da je dvoje uhićenih
Vidi originalni članak

Ured europskog javnog tužitelja u srijedu je uhitio voditeljicu iz Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG BICRO), pod sumnjom da je namještala milijun kuna vrijedan natječaj za tvrtku svog rođaka, objavio je Telegram

Navodno se radilo o poslu s promotivnim materijalima za spajanje općinama, a ona je, piše Telegram, učinila sve da prilagodi uvjete rođaku.

O svemu se oglasio i Ured europskog javnog tužitelja, koji navodi da u suradnji s Policijskom upravom zagrebačkom provodi hitne dokazne radnje tijekom srijede.

- Navedene radnje odnose se na dvije osobe za koje se sumnja da su počinile kaznena djela nezakonitog pogodovanja i poticanja na nezakonito pogodovanje vezano uz javnu nabavu usluga putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) za projekt  financiran sredstvima EU - navode iz EPPO-a.

Ured europskog javnog tužitelja će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti, pojasnili su.

Sve to se navodno odvijalo od kraja 2020. godine i tijekom prošle godine, a na kraju je odustala od pogodovanaja jer su Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave, a onda i europsko tužiteljstvo, razotkrili planove.

Idi na 24sata

Komentari 97

  • ucjena 22.09.2022.

    Svaki da lošije, dokle više,

  • ANDRIJA ANEMIČNI 21.09.2022.

    andrej,šta tvoji radari rade?

  • smrekovaca 21.09.2022.

    i HR sve ide preko veze

Komentiraj...
Vidi sve komentare