To je to što me zanima!

Europa se mora otvoriti prema Balkanu, inače će opet biti rata

Ako se ne otvorimo zemljama u toj iznimno kompliciranoj i tragičnoj regiji, ako im ne pružimo europsku perspektivu, imat ćemo ponovno rat u tom području kakav smo imali 1990-tih, rekao je Juncker
Vidi originalni članak

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker prilično je dramatično upozorio u utorak u Europskom parlamentu da EU mora pružiti europsku perspektivu zemljama jugoistočne Europe kako bi se izbjeglo ponavljanje ratnih sukoba iz 90-tih.

"Ako se ne otvorimo zemljama u toj iznimno kompliciranoj i tragičnoj regiji, ako im ne pružimo europsku perspektivu, imat ćemo ponovno rat u tom području kakav smo imali 1990-tih", rekao je Juncker u svom govoru u Europskom parlamentu, nakon što se europskim zastupnicima obratio francuski predsjednik Emmanuel Macron.

"Ne želim ponovno rat na Balkanu i stoga se moramo otvoriti prema tim zemljama", dodao je Juncker.

Juncker je pozdravio Macronov govor, ali je upozorio da Europa nisu samo Francuska i Njemačka i da je Europi potreban doprinos drugih.

Komisija će u utorak popodne objaviti izvješća o napretku zemalja kandidata i potencijalnih kandidata za članstvo u EU-u.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • NitkoNetko 19.04.2018.

    Vi koji ste za rat , ostanite i koljite se samo bagra glupa, nikada nisam vidjeo rat nit nezelim. A vi ako ga tolko zelite odite na polje i pokoljite se. A ostale malde, pametne i glupe , bili to s faksom ili oni koji zidaju pitajte njih jel su za vasa glupa antisrpska, bosnjacka, slovenske ili antihrvatske pizdarije, i usputa pitajte ostatak oko 100 000 iseljenih hrvata , većinom mladih. Tko vas odgaja i kakve imate pogled na svijet ak ste za rad i samo mrznju , ponesite to s sobom u grob. A ostale ljude ostavite na miru s vasim sranjima, navedeni komentar je za bilokoju rasu , nacionalnost ili spol , da nebi si netko uislio da samo određenun grupu komentiram. Hvala

  • 18.04.2018.

    Kakav crni rat, od kud Balkanu volja za još jedan rat, mi smo svoju školu prošli i koliko god da smo u lošim odnosima sa susjedima, mislim da niti jednoj strani ne pada na pamet prolaziti kroz ono što smo 90-ti prošli. I nakon 23 godine još trpimo posljedice, a oni zovu na novi rat. Kako? Zašto? Koji je konkretan razlog?

  • vjaceslav 17.04.2018.

    ako će rata biti neka ga bude, samo ovog puta ne ćemo dopustiti esdepeu da nas razoruža i naše oružje da srbima ili sve agresivnijim bošnjacima. i poručujemo im, domaćim izdajnicima, a znamo tko su , i vanjskim neprijateljima, a znamo tko su, da smo ovoga puta - spremni!

Komentiraj...
Vidi sve komentare