To je to što me zanima!

Europa se priprema na 'arktičku eksploziju': Olujni hladni vjetar, snježni pljuskovi i debeli minusi

Do kraja tjedna hladni vjetrovi stizat će sa sjevera. Ovaj tjedan bit će hladnije i bit će snježnih pljuskova uglavnom iznad brda sjeverne Škotske, upozoravaju meteorolozi
Vidi originalni članak

Meteorolozi prognoziraju da će temperature tijekom noći na petak i u subotu u ruralnim dijelovima Škotske pasti na čak minus šest stupnjeva, a u nekim dijelovima Ujedinjenog Kraljevstva najavljeni su i snježni pljuskovi, javlja Sky News.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Stiže nam 'arktička eksplozija'. Jaka kiša i oluje moguće su u sjevernim regijama, dok bi u ostatku zemlje i Walesu trebalo ostati suho - izjavio je Aidan McGivern iz u Ureda za meteorologiju.

STIŽE PRAVA ZIMA VIDEO Snijeg zabijelio BiH, na Kupresu i Blidinju zimska idila. Evo kada stiže kod nas

- Do kraja tjedna hladni vjetrovi stizat će sa sjevera. Ovaj tjedan bit će hladnije i bit će snježnih pljuskova uglavnom iznad brda sjeverne Škotske. Ali drugdje, u područjima s visokim tlakom, u petak i početkom vikenda bit će uglavnom suho - dodao je.

Chris England, producent vremenske prognoze za Sky News, kaže kako će se arktički zrak proširiti na veći dio Velike Britanije tijekom sljedećih nekoliko dana.

STIŽE RANA ZIMA Evo kad nam stiže obilniji snijeg

- Na sjever i istok donijet će vrlo jake vjetrove, mjestimičnu tuču i snježne pljuskove. Visoki tlak sa zapada smirit će se kasnije u petak, a tijekom noći razvit će se velik mraz. Temperature će uglavnom biti stupanj ili dva iznad ili ispod nule, ali neki sjeverni dijelovi mogli bi zabilježiti i nekoliko stupnjeva niže - navodi.

POGLEDAJTE SNIMKU S POSTAJE VIDEO Zabijelio nas snijeg: Na Zavižanu izmjerili 23 cm, na Dinari je pravi zimski ugođaj

Agencija za okoliš izdala je brojna upozorenja o poplavama. Lokalne poplave, uzrokovane podzemnim vodama u dijelovima južne Engleske, moguće su do petka. Lokalne obalne poplave oko Norfolka, Suffolka i Essexa u petak su moguće, ali se ne očekuju.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Fra Petar 23.11.2023.

    Tko se sjeca 70-ih, 80-ih, 90-ih, pogovoto 2000-ih, sjetiti ce se da je bilo zima poprilicno hladnih cak po -15 i nize. Sa stranice DHMZ, Novi Marof, 1985, -25,0 C, Cazma 1985, -22,3 C, Kutina, 1985, -21,5 C. Pa malo novije, Šibice, 2005, -22,9 C, Pregrada , 2005, -23,5 C. Ima i starije 1956 kad je bilo isto jos hladnije, pa se nije tako razvikivalo. Ide sve u ciklusima, sad ce biti malo toplije, pa ce opet hladnije, ali se to prodaje kao globalno zatopljenje. Volim kako se napuse i prodaje magla nepismenima.

  • KetiKaa 23.11.2023.

    Znači, nikako za vikend u Škotsku...

  • žkime 23.11.2023.

    Po najavi "Dan poslije sutra 2".🤣🤣🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare