To je to što me zanima!

'Europarlamentarci bi trebali dobro poznavati engleski jezik'

Teško je zamisliti dobro obavljanje dužnosti zastupnika bez dobrog znanja primarno engleskog jezika, jer se rad ne odvija samo u velikoj dvorani s prijevodima, rekao je
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović puno očekuje od Zakona o poticanju investicija. U ponedjeljak je objasnio da će Vlada, ukoliko ne uspije, snositi odgovornost pred biračima.

U emisiji Hrvatskog radija 'S predsjednikom na kavu' osvrnuo se i na inicijativu ministra Slavka Linića da se zaposlenima u javnom sektoru uzme tri posto od plaće rekavši da pravednost zahtjeva da oni koji imaju više, više participiraju u teretu krize. 

Dotaknuo se i skorašnjih lokalnih izbora, ali i izbora za Europski parlament i rekao da bi za izbore za Europski parlament trebalo ostaviti dovoljno vremena za jasnu i neometanu kampanju, a volio bi da ta kampanja što manje interferira s drugim kampanjama.

Parlamentarci imaju mogućnost koristiti prijevod i dobro je da govore naš lijep hrvatski jezik i da se on čuje u EU, no isto tako teško je zamisliti dobro obavljanje dužnosti zastupnika bez dobrog znanja primarno engleskog jezika, rekao je

Predsjednika su pitali kakav bi trebao biti europarlamentarac s obzirom na medijsku pozornost koju je svojim govorom privukla Ingrid Antičević Marinović.

- Parlamentarci u Europskom parlamentu imaju mogućnost koristiti prijevod i dobro je da govore naš lijep hrvatski jezik i da se on čuje u EU, no isto tako teško je zamisliti dobro obavljanje dužnosti zastupnika bez dobrog znanja primarno engleskog jezika, jer se rad ne odvija samo u velikoj dvorani s prijevodima - rekao je predsjednik. 

Idi na 24sata

Komentari 173

  • coolman 27.02.2013.

    Predsjednik počeo skupljati bodove kod birača- SDP (SVAKI DAN POREZ)

  • coolman 27.02.2013.

    Prva dama kod ginekologa, ginekolog ne zna kako bi je pitao diskretno, kad vidi da mora pitati direkt, ginekolog: pa prvo damo kako vaša pićkica. Prva dama: ma ne znam, evo ga doma svira klavir....

  • coolman 27.02.2013.

    Predsjednik se hoće dopasti narodu pa tjedan nakon kaj narod ismije, on se pojavi s velikom filozofijom...

Komentiraj...
Vidi sve komentare