To je to što me zanima!

Europarlamentarci godišnje sa strane zarade do 18 milijuna €

Od 11 hrvatskih zastupnika, petero nema nikakve dodatne prihode sa strane, a to su Biljana Borzan, Marijana Petir, Tonino Picula, Jozo Radoš i Ruža Tomašić
Vidi originalni članak

Transparency International objavio je danas bazu podataka o tome koliko svaki od 750 europarlamentaraca zarađuje izvan Europskog parlamenta. Njih 352 nema nikakva druga primanja, a 398 zarađuje i izvan EP-a. Prema računici Transparency Internationala, oni ukupno zarade između 5,8 i 18,3 milijuna eura godišnje, prenosi Večernji list.

Od 11 hrvatskih zastupnika u EP-u, petero nema nikakve dodatne prihode sa strane, a to su Biljana Borzan, Marijana Petir, Tonino Picula, Jozo Radoš i Ruža Tomašić.

Ivan Jakovčić je kao privatni poduzetnik u svojoj firmi Juniperus tijekom 2014. primao između 500 i 1000 eura mjesečno

Andrej Plenković zarađuje do 500 eura mjesečno

Ivana Maletić kroz pisanje, držanje predavanja i davanje stručnih savjeta zarađuju između 500 i 1000 eura mjesečno. 

Davor Ivo Stier prima između 500 i 1000 eura mjesečno kao predavač na Političkoj akademiji Zaklade Hrvatskog državnog zavjeta te kao član Upravnog odbora Vijeća te iste zaklade. 

Dubravka Šuica zarađuje "sa strane" između 195 i 2191 euro mjesečno kao vijećnica u Gradskom vijeću Dubrovnika, kao potpredsjednica HDZ-a, kao potpredsjednica ženskog udruženja unutar Europske pučke stranke, te kao potpredsjednice Kongresa Vijeća Europe te članice Upravnog vijeća Zavoda za obnovu Dubrovnika. 

Davor Škrlec ima između 1001 i 7495 eura mjesečno koje zaradi kao član hrvatskog ogranka Međunarodne elektro-distribucijske konferencije, u organizaciji Smart Grid Croatia te u hrvatskom ogranku međunarodnog instituta IEEE.

Idi na 24sata

Komentari 112

  • tiha voda_492 16.10.2014.

    18 milijuna €????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  • Kopular 15.10.2014.

    Naši europarlamentaci Šuica i Jakovčić su nenormalno bogati, a pitanje je otkuda im ta imovina, što Porezna radi? Ima li eu parlament saznanja o hrvatskim tajkunparlamentaricma. Otkud Šuici desetke milijuna eura imovine, i koliko je na to platila poreza?

  • Sthanga Železni 14.10.2014.

    Europarlamentarci ovak i onak plešu kak im sviraju igrači iz sjene NWO zato su se i prodali za debele peneze aj bok

Komentiraj...
Vidi sve komentare