To je to što me zanima!

Europi prijeti epidemije ospica zbog nedovoljnog cijepljenja?

Od zaraze je umrlo devet osoba, od čega šest u Francuskoj, a hospitalizirano ih je sedam tisuća. Pokrenuta je kampanja kako bi se podigla svijest o potrebi cijepljena
Vidi originalni članak

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) upozorila je na povećanu pojavu ospica u Europi te je pozvala europske države da poduzmu mjere suzbijanja te bolesti. Kao glavni razlog povećanja navodi se nedovoljno cijepljenje, pa se tako 90 posto slučajeva oboljelih odnosi na adolescente i odrasle koji nisu cijepljeni, ili se ne zna jesu li cijepljeni.

Od siječnja do listopada ove godine u 35 europskih država zabilježeno je više od 26.000 slučajeva zaraze ospicama, od čega 83 posto u Zapadnoj Europi. Najviše slučajeva, čak 14.000, zabilježeno je u Francuskoj. U Engleskoj i Walesu zabilježeno je gotovo tisuću slučajeva, što je oko dva i pol puta više nego tijekom cijele 2010. godine.

Od zaraze je umrlo devet osoba, od čega šest u Francuskoj, a hospitalizirano ih je više od sedam tisuća. Zbog ozbiljnog stanja u Francuskoj je pokrenuta kampanja kako bi se podigla svijest o potrebi cijepljena.

Iz WHO-a navode i kako je otprije planirani cilj da se Europa riješi ospica do 2015. sada teško ostvariv.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • tehniks 05.12.2011.

    Bio sam nedavno u bolnici na redovitim godišnjim pretragama(koje usput rečeno sam plaćam),i na viziti dođe ekipa liječnika,i jedna mlađa liječnica gleda onaj moj karton i kaže glavnome da njoj nije jasno jer je medicinski nemoguće navodno,da imam previsok kolesterol a tlak i sve ostalo je u savršenom redu. Tu ti ovaj glavni stane nešto zamuckivati i petljati na čega sam ga zaustavio i pojasnio situaciju toj mladoj liječnici. Naime,1981-e godine je WHO neosnovano podigao standarde postotka kolesterola u krvi ljudi i time je 70% zdrave populacije svijeta pretvorio u bolesnike koji MORAJU do kraja života uzimati lijekove protiv NAVODNO povišenog kolesterola! Tu je ovaj glavni podivljao i umalo nije počeo dobivat mlade! Po onim starim standardima ja sam posve zdrava osoba,a po novim standardima trebao bih svaki dan do kraja života lokati neku kemiju koja mi uopće nije potrebna.

  • Njonjo i Anemični 04.12.2011.

    mislim da farmaceutske tvrtke znaju dobro unovčiti svaku bolest koju puste i njima treba da USKOK reda napravi!!!!

  • nema me danas 04.12.2011.

    Vidim ovdje sve liječnici specijalisti...Dragi moji da nije bilo tog cjepiva po kojem toliko pljujete pola vas ne bi uopće bila živa danas...Kad malo bolje razmislim..hmmmm....možda neke roditelji i nisu trebali cijepiti u djetinjstvu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare