To je to što me zanima!

'Europljani mogu ostati, ako i Britanci mogu ostati u EU...'

"V. Britanija nakon izlaska iz EU ne bi trebala europskim državljanima jamčiti pravo na ostanak u državi ako ne dobije jednaka recipročna obećanja iz drugih država EU-a"
Vidi originalni članak

 Velika Britanija nakon izlaska iz Europske unije ne bi trebala europskim državljanima jamčiti pravo na ostanak u državi ako ne dobije jednaka recipročna obećanja iz drugih država EU-a, izjavio je britanski ministar imigracije u ponedjeljak.

Status stranih državljana koji žive u Britaniji, kao i Britanaca koji žive u drugim državama EU-a, postao je predmet političkih sukoba nakon što je Velika Britanija izašla iz te zajednice 28 država koja jamči slobodu kretanja radnika.

"Govori se da će britanska vlada državljanima EU-a u potpunosti jamčiti pravo da ostanu u državi", rekao je ministar imigracije James Brokenshire u parlamentu. 

"To ne bi bilo mudro bez paralelnog obećanja europskih vlada da će isto to učiniti za britanske državljane koji žive u njihovim državama", dodao je.

Brokenshire je istaknuo da su državljani EU-a i dalje dobrodošli u Britaniji.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Preteznovedro 04.07.2016.

    E i evo beograd opet glavni grad. Dobro to odradila predsjednica. Sigurno tako dobar dogovor postigla i za Valu. Ide to njoj nakon par čašica. Sve u tajnosti. Zašto bi mi morali šta znati. Tko smo mi da odlučujemo o svojim životima dok IMAMOOOO PREEEEEDSJEEEEDNICUUU

  • jakolishe 04.07.2016.

    prijetnje i ultimatumi vec pocele

  • UNPROFOR 04.07.2016.

    Absolutno nije točno , jer postoji već sudska praksa oko tog problema . Riješenje EU suda za ljudska prava u tužbi Izbrisanih protiv SLO . Svima , koji su u momentu izlaska GB iz EU -ja imali stalni boravak , moraju automatski dobiti i državljanstvo !

Komentiraj...
Vidi sve komentare