To je to što me zanima!

Europska unija osudila napade na stranice ukrajinske vlade, razmatraju kako pomoći Kijevu

Cijeli tjedan se odvijaju razgovori različitih formata zapada i Rusije, no zasad bez uspjeha
Vidi originalni članak

Europska unija je u petak osudila kibernetičke napade na internetske stranice ukrajinske vlade i najavila da će razmotriti kako pomoći Kijevu, izjavio je visoki predstavnik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell.

- Sazvali smo hitni sastanak Političkog i sigurnosnog odbora EU-a kako bismo vidjeli na koji način možemo pružiti tehničku pomoć Ukrajini- izjavio je Borrell u Brestu, gdje se održava neformalni sastanak ministara vanjskih poslova država članica EU-a.

Borrell je dodao da ne može pripisati nikome te napade jer nemaju dokaze, ali 'da se može zamisliti tko stoji iza toga'.

NASTAVLJAJU SE TENZIJE Rusija: Širenje NATO-a predstavlja nam neprihvatljivu prijetnju po pitanju sigurnosti

Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock rekla je da se o tim napadima 'još ne može izjasniti'.

Napade je osudila i švedska ministrica Ann Linde. 

- Kibernetički napadi na internetske stranice ukrajinske vlade upravo je ono što nas brine i čega se bojimo. Moramo vidjeti tko je odgovoran, ali EU mora biti vrlo oštar i čvrst u slučaju ruskih napada na Ukrajinu- rekla je Linde.

Ministri vanjskih poslova EU u petak u Brestu nastavljaju raspravu o eskalaciji napetosti zbog gomilanja ruskih snaga na ukrajinskoj granici. Od početka tjedna razgovori zapadnih partnera i Rusije odvijaju se u različitim formatima, ali zasad bez uspjeha.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare