To je to što me zanima!

Evo kako je Trump o Kurdima govorio 2018., a kako danas...

Nakon što je Donald Trump Kurde prepustio na milost i nemilost Turskoj, autori američkog The Daily Showa usporedili su njegove izjave o Kurdima danas i 2018. godine
Vidi originalni članak

Taman kad se nazirao kraj rata u Siriji, nakon što je ISIL poražen, na teritorij te zemlje ušla je turska vojska s namjerom da razori utočišta Kurda. 

To se dogodilo taman kad je Donald Trump najavio povlačenje Amerikanaca iz Sirije pa su stručnjaci diljem svijeta uvjereni da je sve bilo dogovoreno s Erdoganom. Milijuni diljem svijeta to smatraju izdajom Kurda, s obzirom da su oni bili najvažniji saveznik SAD-a u borbi protiv ISIL-a. 

Donald Trump kao Donald Trump sad pak izvodi svakojake mentalne akrobacije u namjeri da opravda svoje poteze pa su autori The Daily Showa napravili zgodnu kompilaciju koja pokazuje o kakvom  se licemjeru radi. 

Pogledajte i sami:

Donald Trump o Kurdima 2018. godine:

- Sjajno se slažemo s Kurdima. Nemojte zaboraviti, to je njihov teritorij. Moramo im pomoći, ja im želim pomoći. Borili su se s nama, umirali su s nama. Izgubili smo desetine tisuća Kurda koji su umrli boreći se s ISIL-om. 

- Umirali su za nas. Umirali su s nama. I za sebe. Mi ne zaboravljamo. Ja ne zaboravljam. To su veliki ljudi!

Donald Trump o Kurdima danas:

- Kurdi su jako dobro zaštićeni i nisu nikakvi anđeli. Dvije se zemlje bore oko teritorija, mi nemamo ništa s tim. Nećemo se boriti, ne postoji razlog da se borimo. 

- Tamo imaju mnogo pijeska, mnogo pijeska s kojim se mogu igrati. Vrijeme je da se vratimo kući. Rekao sam, oni nisu anđeli, samo pogledajte. 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Istina_Boli_2 20.10.2019.

    Nije nikakvo iznenadjenje....Tako to bude kad se lazljivi. mentalno poremeceni kriminalac docepa pozicije

  • balki balki 18.10.2019.

    Osoba bez integriteta je na celu zemlje sa najvecom vojnom silom na svijetu. Treba se globalno bojati ishoda jer poredak koji sada stvaraju ima osvajacke pretenzije po "zakonu jacega"...

  • gonisee 18.10.2019.

    "Tamo imaju mnogo pijeska, mnogo pijeska s kojim se mogu igrati" hahaha legenda

Komentiraj...
Vidi sve komentare