Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Evo kako je Trump o Kurdima govorio 2018., a kako danas...

Nakon što je Donald Trump Kurde prepustio na milost i nemilost Turskoj, autori američkog The Daily Showa usporedili su njegove izjave o Kurdima danas i 2018. godine

Foto: YouTube/Screenshot
26 komentara

Taman kad se nazirao kraj rata u Siriji, nakon što je ISIL poražen, na teritorij te zemlje ušla je turska vojska s namjerom da razori utočišta Kurda. 

To se dogodilo taman kad je Donald Trump najavio povlačenje Amerikanaca iz Sirije pa su stručnjaci diljem svijeta uvjereni da je sve bilo dogovoreno s Erdoganom. Milijuni diljem svijeta to smatraju izdajom Kurda, s obzirom da su oni bili najvažniji saveznik SAD-a u borbi protiv ISIL-a. 

Donald Trump kao Donald Trump sad pak izvodi svakojake mentalne akrobacije u namjeri da opravda svoje poteze pa su autori The Daily Showa napravili zgodnu kompilaciju koja pokazuje o kakvom  se licemjeru radi. 

Pogledajte i sami:

Donald Trump o Kurdima 2018. godine:

- Sjajno se slažemo s Kurdima. Nemojte zaboraviti, to je njihov teritorij. Moramo im pomoći, ja im želim pomoći. Borili su se s nama, umirali su s nama. Izgubili smo desetine tisuća Kurda koji su umrli boreći se s ISIL-om. 

- Umirali su za nas. Umirali su s nama. I za sebe. Mi ne zaboravljamo. Ja ne zaboravljam. To su veliki ljudi!

Donald Trump o Kurdima danas:

- Kurdi su jako dobro zaštićeni i nisu nikakvi anđeli. Dvije se zemlje bore oko teritorija, mi nemamo ništa s tim. Nećemo se boriti, ne postoji razlog da se borimo. 

- Tamo imaju mnogo pijeska, mnogo pijeska s kojim se mogu igrati. Vrijeme je da se vratimo kući. Rekao sam, oni nisu anđeli, samo pogledajte. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message