To je to što me zanima!

Evo kako možete pomoći Josipu (8) iz Čazme koji je u oluji izgubio svoj dom, knjige i medu

Nevrijeme nezapamćenih razmjera pogodilo je Čazmu i okolicu. Uništeno je na desetke kuća, a zbog velikih oštećenja nekoliko je obitelji noć provelo izvan svog doma. Među njima je i obitelj Devčić iz sela Suhaja pokraj Čazme. Njihov je dom u potpunosti uništen.
Vidi originalni članak

Snažno olujno nevrijeme koje je poharalo Čazmu uništilo je na desetke obiteljskih kuća. Među njima je, nažalost i dom obitelji Devčić iz sela Suhaja. Ondje smo upoznali Josipa (8), dječaka koji ide u drugi razred osnovne škole koja je također stradala.

POGLEDAJTE VIDEO:  Katastrofa u Čazmi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

'Stisnuo sam se uz seku i Bena'

- Toliko je puhalo, samo sam se stisnuo uz seku i uz Bena -  rekao nam je tiho dok mu se crni pas Ben motao oko nogu.

Skupili su se kod štoka u kući, poučeni iskustvom potresa, dok je vjetar nosio sve pred sobom.

Štala koju su imali u potpunosti je urušena, svi su stropovi u kući prokisnuli, a uništen im je i namještaj. Njegovi su roditelji u trenutku najjačeg udara bili na poslu, pokušavali su ih nazvati, ali linije nisu radile.

VIDEO: SVE IM JE UNIŠTENO Josip (8) iz Čazme izgubio dom u oluji: 'Bili smo seka, ja i pas Ben sami kući, bojali smo se'

'Nemam signala, a djeca su mi sama doma'

- To je najgori osjećaj, taj trenutak kad nemate signala, znate da su vam djeca kod kuće sama, a ne možete do njih. Vidjela sam koliko je lijevalo i samo sam mislila gdje su mi djeca – rekla nam je je još uvijek uplašena Marijana Devčić.

'Sami ovo nećemo moći'

Sljedećih će dana, rekli su nam, spavati u motelu, a poslije – ne znaju. Sami ovo, naime, neće moći popraviti.

- To je sve kompletno otišlo, evo, ovo je bila staja, sad od nje nema više ništa - rekao nam je Josipov tata Branko, dok je prstom upirao u porušene cigle. Pa je obrisao lice i rekao da je važno samo da je glava na ramenima.

Josip je izgubio i svog omiljenog medvjedića kojeg je dobio na poklon kad je bio u bolnici.

Smočene su mu i školske knjige, krevet, igračke. Uz slabašan je osmjeh, onaj iskreni dječji, potpuno svjestan katastrofe koja mu je u nekoliko sekundi promijenila život, dodao da ne plače.

Ne plačem, samo mi je žao...

- Ma ne plačem ja, samo mi je žao, onako, žao mi je - rekao je.

Sami neće moći. Kako bi se što prije vratili u svoj dom, potrebna im je i vaša pomoć. Prilažemo račun mame Marijane, ovo su podatci za uplatu, a za adresu obitelji možete se javiti na redakcijski mail. 

Marijana Devčić 
IBAN: HR2524020063207652808
Opis plaćanja: humanitarna pomoć zbog oluje u Čazmi 

POGLEDAJTE VIDEO: AUTOM ZAPEO U VODI

Idi na 24sata

Komentari 90

  • Luna777 17.09.2022.

    Eto, sad će mu Vlada pomoći! Ionako za sve kažu, Vlada je dala ovo, Vlada je dala ono, a sve to je ruku djelo naroda, jer nam država siše novac...

  • Sarlo 17.09.2022.

    Pa dobro sto vam je? Sto god napisem pojavi se "doslo je do pogreske"! Kakva cenzura, ogavno! Dao bih rado novac tim ljudima, ali samo na ruke, ovakvi racuni su navlakusa, krava muzara.

  • 17.09.2022.

    Rađe uplatite nekom dječjem domu, nek takvim obiteljima koje kukaju za pomoć preko novina

Komentiraj...
Vidi sve komentare