To je to što me zanima!

Evo kakvo vrijeme nas očekuje na Uskršnji ponedjeljak: Kiša i grmljavina, izdali meteoalarm

Za cijelu Hrvatsku tako je u ponedjeljak izdano upozorenje zbog vjetra koji bi mogao stvarati probleme. Narančasti alarm koji incidira da će vrijeme biti opasno izdano je duž Jadrana
Vidi originalni članak

Djelomice sunčano, vjetrovito i toplo. Sredinom dana naoblačenje i kiša, prvo na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru, a do noći gotovo svugdje. Mjestimice moguće nevrijeme, osobito duž obale. Umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar, navečer u okretanju na sjeverozapadni. Bit će i olujnih udara.

Na Jadranu će jako i olujno jugo u drugom dijelu dana okretati na sjeverozapadnjak, najprije na sjeveru. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom od 12 do 17 °C. Najviša dnevna na Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj od 18 do 23, drugdje između 25 i 30 °C, prognoziraju iz DHMZ-a.

Za cijelu Hrvatsku izdali meteoalarm

Za cijelu Hrvatsku tako je u ponedjeljak izdano upozorenje zbog vjetra koji bi mogao stvarati probleme. Narančasti alarm koji incidira da će vrijeme biti opasno izdano je duž Jadrana gdje se očekuju udari i do 95 km/h, dok je na istoku Hrvatske i uz obalu upaljen žuti Meteoalarm. 

Upozorenja po regijama države

 

Na Uskrsni ponedjeljak u Slavoniji, Baranji i Srijemu kiša će biti navečer uz grmljavinu i pojačan vjetar, dok će veći dio dana biti djelomice sunčano. Temperatura će biti do 30 °C. U središnjoj Hrvatskoj također će biti toplo, do 28 °C, s kišom kasno popodne. Na zapadu Hrvatske bit će vjetrovito s kišom većinom poslijepodne. U Dalmaciji će biti izražena južina uz kišu popodne, lokalno s grmljavinom. Na jugu Hrvatske kiša će stići najkasnije navečer, uz moguće pljuskove i grmljavinu.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • cm21 31.03.2024.

    Uskrš...uskršnji!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare