To je to što me zanima!

Evo koje su nove cijene goriva

Vlada je fiksirala maržu trgovcima naftnih derivata i privremeno smanjila trošarine na dizelsko i benzinsko gorivo, kako bi ublažila rast cijena
Vidi originalni članak

Za litru dizela i benzina od danas ćete morati posegnuti malo dublje u džepove.

PLENKOVIĆ: TO JE POSLJEDICA AGRESIJE Tank goriva skuplji za 62 kune! Do kada Vlada može utjecati na korigiranje cijene goriva?

Naime, Vlada je fiksirala maržu trgovcima naftnih derivata i privremeno smanjila trošarine na dizelsko i benzinsko gorivo, kako bi ublažila rast cijena.

ZBOG RATA U UKRAJINI Cijene nafte skočile više od 20% - na najviše razine u 10 godina

Tako ćete za litru dizela morati izdvojiti 12,53 kune, za benzin 12,19 kuna po litri, a cijena plavog dizela bit će 8,04 kune.

Podsjetimo, bez Vladine intervencije benzin bi stajao 13,28 kuna, dizel 13,71, a plavi dizel 8,81 kunu, otkrio je to premijer Andrej Plenković.

VLADA DONOSI NOVU UREDBU? Gužve na benzinskima zbog najavljenog poskupljenja: 'Ljudi stoje u redovima s kanisterima'

Uz to, dodao je, izmjenama Uredbe o trošarinama država će na rok od 90 dana smanjiti iznose trošarina na dizelsko i benzinsko gorivo, i to za 40 lipa po litri bezolovnog motornog benzina te 20 lipa po litri dizelskog goriva.

- Tako želimo doprinijeti smanjenju cjenovnog udara na naše građane, a to će prema našim izračunima doći do smanjenja prihoda državnog proračuna od trošarine na energente preko 150 milijuna kuna - otkrio je premijer.

CIJENE IDU GORE VIDEO Ogromne gužve, svi idu po gorivo. Oglasili se i iz HGK-a

Prema vladinim procjenama, novim mjerama rast cijene po litri goriva koji bi po realnim tržišnim kretanjima iznosio oko dvije kune, uspjet će se zadržati na porastu u rasponu od 80 lipa do 1.20 kuna.

Zbog vijesti o značajnom porastu cijena goriva, tijekom dana su se stvorile i ogromne gužve na benzinskim postajama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Više o tome pročitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 88

  • Hecata i Bo 09.03.2022.

    Cijena goriva je previsoka, država svakako zarađuje, sad se očekuje skok cijena plina i struje, a građani još malo pa će živjeti u špiljama, vraćamo se u kameno doba. Ovo je zastrašujuće umjesto da idemo naprijed mi u propast i nikada se nije lošije živjelo!

  • 08.03.2022.

    3 kn jeftinije u Mađarskoj

  • ajetodoo 08.03.2022.

    Sankcije Rusiji počele prije djelovati na Hrvatsku, nego što su stigle do Rusije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare