To je to što me zanima!

Evo proljeća, a s njime evo i prijava Uskok-a i Dorh-a

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Sestru gradonačelnika Keruma prijavili su zbog sumnje da je utajila porez. Uhićen je Polančecov odvjetnik, a sumnjiv je i Sanaderov prijatelj...
Vidi originalni članak

Nisam utajila porez i sve koji to napišu čeka sudska tužba! Ali vaši urednici su dovoljno mudri da na kraju te izjave stave upitnik, rekla je novinarima Kerumova sestra Nevenka Bečić odgovarajući na pitanje o optužbama splitskog DORH-a da je kao direktorica tvrtke Kerum državi utajila porez. Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je Županijskom sudu istražni zahtjev protiv Nevenke Bečić (52) i tvrtke Kerum zbog sumnje u zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju. Državnom odvjetništvu prijavu je podnijela Porezna uprava Split, a prijava se odnosi na jahtu Joke. Jahta je kupljena na ime tvrtke, ali su se njome navodno koristili u privatne svrhe. Utajen je dio poreza na dodanu vrijednost i poreza na dobit. Na jahti je najčešće bio Željko Kerum. Nevenka Bečić smatra da su optužbe posljedica ulaska obitelji Kerum u svijet politike. Znakovitim joj se čini da su tek sad na udaru.
- Naša tvrtka ima jahte već 15 godina. Svi su porezi plaćeni prema hrvatskim zakonima i one plove pod hrvatskom zastavom. Kako to da se tek sad povlače ta pitanja, nakon što smo ušli u politiku - zapitala se Nevenka Bečić i zaključila da je “pametnomu dosta”
- Koristio sam se jahtom, ali i plaćao boravak na njoj i za to imam i dokaze - rekao je Željko Kerum, a Nevenka potvrdila:
- Željko se jahtom koristio, a mi smo mu ispostavljali fakture. Sve su to podmetanja koja nisu uspjela, prvo podmetanja s vrtićima, s Torcidom, pa su se sad sjetili ovoga. Ali neće im uspjeti - zaključila je Nevenka. Prijavu su podnijeli nakon inspekcijskog nadzora, a tvrtka se žalila na nju. Krajem 2009. Ministarstvo financija odbilo je žalbu i potvrdilo prijavu. Nevenka Bečić tad je bila direktorica u tvrtki pa su je zato prijavili. I brat i sestra posve su jedinstveni u ocjeni da su žrtve političkog progona, koji će se nastaviti u proširenoj formi.
- Reći ću vam jednostavno i kratko. Svatko tko ima jahtu u Hrvatskoj, sad je pod istragom. A na isti ovakav način sad mogu istraživati i sve one koji se koriste službenim autom u privatne svrhe. Plaćao sam boravak na jahti i za sve to imam dokaze - rekao je Željko Kerum odbacujući sve inkriminacije.

NEVENKA NIJE DOBRO RAČUNALA?
Predsjednicu splitskog Gradskog vijeća u splitskom Državnom odvjetništvu sumnjiče da je od mjeseca travnja 2004. do kraja 2006. zaračunala 1,94 milijuna kn premalo PDV-a i 1,01 milijun premalo poreza na dobit, objavila je Slobodna Dalmacija. Ukupna utajena suma tako je dosegnula gotovo tri milijuna kuna. Pitanje je zašto je u DORH-u taj slučaj godinama čekao rasplet.

POLANČECOV ODVJETNIK NA METI DORH-a
Malo poznati vukovarski odvjetnik Petar Miletić (54) uhićen je zbog sumnje da je Damiru Polančecu, bivšem potpredsjedniku Vlade, izradio i naplatio pola milijuna kuna stručno-pravnu studiju o konvalidaciji. Prema Uskoku, za samo 19 stranica teksta dobio je 500.000 kuna. Studija je značajnim dijelom prepisana.

SUMNJIV I SANADEROV PRIJATELJ BARIŠIĆ
Mladena Barišića, prvog čovjeka carine, USKOK istražuje zbog sumnji u nezakonito posredovanje za tvrtku Fimi-media Nevenke Jurak. Sanaderov prijatelj u siječnju je smijenjen s mjesta glavnog rizničara HDZ-a, a u političkim krugovima tad se govorilo da je to samo uvertira za njegovu smjenu s čelnog mjesta Carine.
- Neću se miješati u istragu ni pravosuđe, kazao je o Barišiću Luka Bebić.

IVAN KOLAR IZ HSS-a ZAMRAČIO MILIJUNE
Ivan Kolar iz HSS-a osumnjičen je da je općinu Molve kraj Đurđevca s ortakom oštetio za više od 5,6 mil. kn. Istražna sutkinja Županijskog suda u Zagrebu odredila mu je jednomjesečni pritvor nakon što je čula argumente Uskoka za zatvaranje osumnjičenika u Remetincu. Kolarova obrana se tomu protivila, ali uzalud.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • NIAGARA 06.05.2010.

    Ha - ha i Al Pacino je pao na utaji poreza. Možda konačno i kod nas proradi pravna država!!!!!!!!

  • Studentica_20 06.05.2010.

    hahahahaha...xD na šta mu liči sestra!! koda je vidjela bijele miševe...hahahah....trššš :D

  • citizen 06.05.2010.

    Braco i Seka :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare