To je to što me zanima!

Evo s kakvim oružjem Rusija neprekidno 'udara' po ISIL-u

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Osim ovih bombardera i pametnih bombi, Rusija navodno Siriju opskrbljuje i drugim oružjem, od tenkova, oklopnih vozila pa sve do višecijevnih raketnih sustava...
Vidi originalni članak

Rusija uništava postrojenja Islamske države širom Sirije s oružjem iznimne preciznosti, koje im omogućava maksimalno izbjegavanje civilnih žrtava , piše RT . Novinar RT-a bio je u ruskoj zračnoj bazi u Latakiji gdje je snimio rakete s modernim navigacijskim sustavom kojeg koriste ruski piloti.

Screenshot/RT

Najbitnija je priprema, napominje novinar u videu, a sve se odvija iznimno brzo. Velika preciznost uključuje i duže vrijeme koje je potrebno da bi se meta locirala , a raketa poslala na određenu točku. Iako većina misija ne uključuje dugotrajno letenje, Rusi su se dobro pripremili. Naime, kod dizajniranja ruskih bombardera mislilo se na komfor i potrebe pilota izloženih velikom pritisku i stresu . Tako se u pilotskoj kabini osim udobnih stolica nalazi i odjeljak sa sanitarnim čvorom, odnosno WC-om.

Kako točno izgledaju ove pametne bombe možete pogledati OVDJE.

POGLEDAJTE VIDEO: Ruski vojni zrakoplovi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rusija Asadu šalje raketne bacače, oklopna vozila...

No, osim ovih bombardera i pametnih bombi, Business Insider navodi kojim sve oružjem Rusija navodno opskrbljuje sirijsku vojsku.

Riječ je navodno o ručnom oružju (pištolji, strojnice, puške...), raketnim bacačima, unaprijeđenom BTR-82A, oklopnom vozilu za prijevoz vojnika, ali i Kamaz vojnim kamionima.

Screenshot - BTR-82A

Screenshot - Kamaz vojni kamion

Uz to, prema pisanju portala timesofisrael , satelitske snimke otkrile su na području koje je pod kontrolom Asada i tenkove T-90, te borbene avione Sukhoi .

- Rusija isporučuje sve potrebno oružje za borbu protiv Islamske države - rekao je Igor Korotchenko, urednik ruskog časopisa 'Nacionalna obrana' koji podržava Putina. Tvrdi da ta oružja osiguravaju trokraku strategiju koja uključuje izvide, zračne napade i kopnene snage. - Kada bi se koristili odvojeno ne bi bilo efekta - tvrdi Korotchenko.

Tenkovi, raketni sustavi, borbeni avioni, dronovi

Tenkovi T-90 grade u ruskoj glavnoj tvornici tenkova u Uralu. Riječ je o prvom tenku koji je nastao nakon sovjetskog režima, a vojska ga koristi od 1993. godine.

Wikipedia - T90

Američki dužnosnici tvrde da ih je u rujnu nekoliko stiglo u sirijsku zračnu bazu Latakija. Tenk je opremljen tenkovskim topom kalibra 125 mm, i protuzračnom strojnicom. Inače, tenk T-72, ranija izvedenica, sirijske snage već odavno koriste.

Sirijska vojska navodno koristi i sovjetski višecijevni bacaš raketa, tzv. 'Smerch', što znači vrtlog. Riječ je o teškom višecijevnom raketnom bacaču koji je razvijen u 80-im godinama prošlog stoljeća. Uz to, u Siriji se navodno koristi i ruski raketni sustav 'Grad' koji koristi kalibar od 300 mm.

Tu su i već spomenuti borbeni avioni Sukhoi Su-24 i Su-25 , a navodno je Rusija Siriju opskrbila i sa dronovima, no nije poznato o kojim modelima je riječ, niti u koju svrhu se koriste (samo izviđanje ili i napad).

Business Insider navodi da je Sirija navodno već ranije platila Rusiji unaprijed za nabavku ruskog sofisticiranog S-300 sustava protuzračne obrane. Kasnije je Moskva ipak odlučila da za sada neće isporučiti taj raketni sustav, već umjesto toga isporučuje drugo oružje.

Rusija navodi da vojnom akcijom u Siriji žele pomoći Damasku u borbi protiv terorizma, no Zapad sumnja da Moskva jača svoju vojnu prisutnost na tlu u Siriji samo kako bi pomogli svojem dugogodišnjem savezniku, sirijskom predsjedniku Bašar al-Assadu, da se održi na vlasti.

Idi na 24sata

Komentari 160

  • istri 06.10.2015.

    rusi budu pomogli jadnim sirjicima kao nama za oslobodilacki rat. a na one koji su nam pomogli niste mnogo cekali da ich pljuvate i prekonoci se zaljubili u one Koje nikad za nas nista nisu napravili, htjeli su ali hvala bogu onda im tito rekao:NE. pa za hvala kao dobri hrvati i na njega cim je umra poceli pljuvat kao sto se desilo i za onoga sto nam je dao slobodnu hrvatsku. DR. f. tudzman:

  • istri 06.10.2015.

    kako vidim svi zaljubljeni u rusland. ljubav na prvi pogled.

  • 1955 06.10.2015.

    I tata bi sine (da imam avione)

Komentiraj...
Vidi sve komentare