To je to što me zanima!

Evo što su dogovorili Milan Bandić, Bruna Esih te HDZ

U sporazumu nema spomena o promjeni imena Trga maršala Tita jer je to definirano internim sporazumom između spomenutih strana. U sporazumu je navedeno 17 projekata
Vidi originalni članak

Sporazuma triju stranaka, BM-a 365 i partnera s HDZ-om i Neovisnima za Hrvatsku (lista Brune Esih) u osam članaka definira međusobna prava i obveze, podjelu fotelja u skupštinskim odborima, ali i 17 projekata koje planiraju realizirati u naredne četiri godine, piše Tportal.  

U sporazumu nema spomena o promjeni imena Trga maršala Tita jer je to definirano internim sporazumom između spomenutih strana. Prema sporazumu Neovisnima za Hrvatsku pripalo je predsjedanje četirima odborima: za imenovanja naselja, ulica i trgova, obrazovanje i sport, prostorno uređenje te međugradsku i međunarodnu suradnju.

Bandićevcima je pripao Odbor za izbor i imenovanja te za gospodarski razvoj, komunalno gospodarstvo, zaštitu okoliša, branitelje, mladež i nacionalne manjine. HDZ će pak voditi Odbor za Statut, Poslovnik i propise, financije, kulturu i Odbor za javna priznanja. Sedamnaest projekata tek je taksativno navedeno bez jasnih rokova u kojima bi trebali biti realizirani.

Čiji je koji prijedlog, ne da se iščitati, a riječ je o obnovi fasada, donošenju strategije razvoja prometnog sustava, podršci startup zajednici i uvođenju besplatnog interneta u cijelom gradu, sljemenskoj žičari, tračničkom povezivanju Zračne luke Franjo Tuđman sa Zagrebom, prometnim projektima (rotor Remetinec, Radnička cesta, nove biciklističke staze, priprema izgradnje Jarunskog mosta i spajanje s Črnomercem, spajanje produžene Branimirove sa Sesvetama) i akcijskom planu za smanjenje buke. Na popisu projekata nalaze se i spomenici Tuđmanu, domovini i holokaustu, izgradnja CGO-a i zatvaranje Jakuševca, rješavanje pitanja Imunološkog zavoda s Vladom RH, izgradnja hospicija, dječje bolnice, vrtića, škola, kongresnog centra, gradske knjižnice te natkrivanje tržnica. Kao posljednji projekt navedeno je restrukturiranje Holdinga.

Idi na 24sata

Komentari 152

  • liliana 13.07.2017.

    Zar nisu mogli Švaljek izabrati zagrepčani,stvarno ništa ne misle.

  • Voltaire_ 12.07.2017.

    Sumrak lijepoga Zagreba ): Uskore i cijele Hrvatske .

  • biberrr 12.07.2017.

    Teško je biti komunist i Jugosloven danas u Hrvatskoj,srušiše vam vođu! Eno već maršalove ploče na smetištu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare