To je to što me zanima!

Evo zašto diljem Njemačke pacijentice s rakom dojke dobivaju jastučić u obliku srca

Na projektu u gradu Mühlheim am Mai radi 25 žena, a ponekad i muškaraca, koji se sastaju tri puta godišnje kako bi izradili jastučiće
Vidi originalni članak

Lina Budak tijekom gostovanja na N1 televiziji pokazala jastučić koji je dobila nakon što joj je uklonjena dojka u Münchenu.

- Taj jastučić nosi jednu moćnu poruku koja glasi - biti jak ne znači nikada pasti, nego znači uvijek ponovno ustati. Taj jastučić služi da noću odmorite ruku i da lakše zaspete i on čini ugodu. Ne znam dobiva li se u Hrvatskoj takav jastučić - rekla je suznih očiju u emisiji.

Naime, jedna ženska udruga od 2013. šije jastučiće u obliku srca. Ti jastuci se šalju diljem Njemačke za pacijentice s rakom dojke kako bi im pomogli u ublažavanju boli tijekom oporavka od operacije.

Na projektu u gradu Mühlheim am Mai radi 25 žena, a ponekad i muškaraca, koji se sastaju tri puta godišnje kako bi izradili jastučiće.

POZIVA DORH DA SE UKLJUČI Lina Budak: Moj motiv je moje zdravlje koje je upropašteno propustima Klinike za tumore

Osnivačica grupe Hanna Wagner svake godine prima mnoštvo telefonskih poziva, e-mailova i pisama zahvalnih žena kojima su jastučići pomogli u najtežim životnim trenucima.  

Osim jastučića, šivali su i prekrivače za nedonoščad, kao i deke za pacijente na jedinici intenzivne njege.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare