To je to što me zanima!

Namjerno se raznio na kraju koncerta da ubije što više ljudi

Policija je navodno identificirala napadača, ali još nisu objavili o kome je riječ. U međuvremenu su uhitili mladića (23) za kojeg se sumnja da je povezan s napadom
Vidi originalni članak

Na četvrtu godišnjicu atentata na britanskog vojnika Lee Rigbyja bombaš samoubojica se raznio na koncertu u Manchesteru. Poginulo je najmanje 22 ljudi. Policija je potvrdila da među poginulima ima djece. Na koncertu Ariane Grande bili su uglavnom djeca i tinejdžeri. Deseci su ranjeni, neki od njih teško.

POGLEDAJTE SPECIJAL:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Policija je navodno identificirala napadača, ali još nisu objavili o kome je riječ. U međuvremenu je uhićen mladić (23) za kojeg se sumnja da je povezan s napadom. Iako se pojavila informacija da je napadač aktivirao bombu s čavlima, to još nije službeno potvrđeno. Navodno je eksplozivnu napravu donio u ruksaku. Na koncertu je prema procjenama bilo do 21.000 ljudi. Nakon napada zavladali su panika i kaos.

Pretpostavlja se da je napadač namjerno pričekao kraj koncerta da ljudi u velikom broju počnu napuštati dvoranu, dakle trenutak u kojem su sigurnosne mjere puno slabije.

Prva žrtva čije je ime i prezime objavljeno je Georgina Callander.

Prijatelj blizak obitelji kazao je kako je tinejdžerica umrla u bolnici, dok ju je majka čuvala kraj bolničkog kreveta.

Hrvatski veleposlanik u Velikoj Britaniji kazao je u utorak kako se pretpostavlja da među stradalima na koncertu u Manchesteru nema hrvatskih državljana, ali da to ne može sa sigurnošću potvrditi dok ne dobije konačnu informaciju.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • CROATIAN FIGHTER 23.05.2017.

    U Europu je usao "virus" ubacenih terorista i nikakve kontrole granica tu vise nece sprijeciti da ovi ubaceni ne sprovedu svoje planove ! Svaka drzava bi sada morala detaljno sprovesti ciscenje i zajednickim i koordinanim akcijama raditi na lociranja terorista !

  • Sluga Janko 23.05.2017.

    koliko su ameri pobili i uništili civila, ovi teroristi se ne mogu usporediti sa amerima...

  • pajuta 23.05.2017.

    Pa normalno da zna kad se treba rascopat on je jedan od doktora i inzinjera

Komentiraj...
Vidi sve komentare