To je to što me zanima!

F. Tuđmana opsjedala misao o Josipu Brozu i Gertrudi Munitić

Predsjednika Franju Tuđmana su zanimale pikanterija o ljudima s vrha i bio je uvjeren kako će se Josip Broz Tito oženiti s primadonom Gertrudom Munitić
Vidi originalni članak

Budući hrvatski predsjednik u svoj je dnevnik upisivao svaku, iole važniju aktivnost Josipa Broza Tita. Zanimala su ga čak i najprivatnija događanja u Titovu životu. Na više strana, koncem sedamdesetih, Tuđman se bavi “vezom” o kojoj je tad, ispod glasa, naklapala cijela Jugoslavija. Tito je, naime, Jovanku Broz navodno ostavio zbog zlatokose primadone, ljepotice, Gertrude Munitić. Tu priču objavljivali su, međutim, i vodeći svjetski mediji, a njen eho zna se čuti i danas. O privatnom životu doživotnog jugoslavenskog predsjednika sedamdesetih su se godina ispredale različite legende. Jedna od njih, kojoj je povoda davala i Jovanka Broz, bila je da se Tito emotivno vezao za svoje maserke, sestre Radojku i Darjanu Grbić. Već sredinom sedamdesetih šuškalo se da se rastao od Jovanke, s kojom se prestao pojavljivati u javnosti. Mitologiziran je i Titov odnos sa Sophiom Loren, prema svemu sudeći bez ikakve realne osnove. No priča o ljubavi prema velikoj opernoj divi preživjela je sve do danas, kao jedan aristokratski trač sa dvora “poslednjeg Habsburga”...

>>> Više pročitajte u 24sataExpressu!

Idi na 24sata

Komentari 212

  • miro123 30.11.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

  • miro123 30.11.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • miro123 30.11.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare