To je to što me zanima!

Fakultet greškom stranim studentima davao novac

Zbog pogreške u programu, subvencije za topli obrok su dobivali i strani studenti koji nisu za to imali pravo. Isplaćivali su do 80.000 eura godišnje
Vidi originalni članak

Strani studenti dobivali su mjesečne subvencije za prehranu na Medicinskom fakultetu u Zagrebu iako na to nisu imali pravo. Radnicima na fakultetu i u Ministarstvu znanosti trebalo je 8 godina da shvate da su protuzakonito davali do 80.000 eura godišnje za studente, piše Jutarnji list. Grešku su otkrili u programu koji je strane studente prepoznavao kao one sa dvojnim državljanstvom i automatski im davao subvenciju za topli obrok, iako na nju nemaju pravo. Dekan Darko Miličić za Jutarnji je rekao da je Ministarstvo spremno izaći u susret studentima i vjerojatno nastaviti isplaćivati subvencije koje su ukinute prije dva dana. Na fakultetu je 170 studenata na studiju na engleskom jeziku, a polovica njih su stranci koji su dobivali oko tisuću eura godišnje.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • LIKA21 15.10.2009.

    GREŠKOM? Dobar izgovor zlata vrijedi,ali u ovom slučaju to ne pali !!

  • 25sat 15.10.2009.

    kakva muljaža ! što bi uopće dobijali ikakve subvencije? dajte srednjoškolcima za autobusnu kartu

  • Čmrljo 14.10.2009.

    Ma to su takve perverzije od fakulteta,ak ima 10% po meni normalnih studenata,koji se trude i nesto nauciti, ujedno rade i studiraju,njima skidam kapu... a kada vidim one \"studentice\" koij se vucaraju po faxu 10 godina i glume studente,prigovaraju na sve strane,zastite ove zastite one,ja necu raditi,ja nemogu naci posao,a vise po kavama, jebeni UZAS!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare