To je to što me zanima!

Fidel Castro oštro: NATO se ponaša kao zloglasni SS-ovci

Hitlerovo carstvo koje je nastalo na njegovoj pohlepi otišlo je u povijest s ništa više slave od ohrabrenja koje dobivaju NATO agresivne i buržoaske vlade, kaže Castro
Vidi originalni članak

Bivši kubanski lider Fidel Castro oštro je osudio javne istupe dužnosnika NATO-a. Usporedio ih je sa zloglasnim SS-ovcima. U kolumni u jednim dnevnim novinama optužio je SAD i njegove saveznike za provociranje sukoba u svijetu. 

Najgore je prošao senator John McCain kojem Castro zamjera bezuvjetnu podršku Izraelu. Oboje su, kaže Castro, krivi za stvaranje Islamske države.

- Hitlerovo carstvo koje je nastalo na njegovoj pohlepi otišlo je u povijest s ništa više slave od ohrabrenja koje dobivaju NATO-ve agresivne i buržoaske vlade, zbog koje su predmet ismijavanja u Europi i svijetu - napisao je.

Za Zapad je rekao da su postali simbol imperijalističke politike. Pohvalio je Rusiju i Kinu zbog gušenja kolonijalizma kojeg su svijetu nametnuli SAD i Europa, piše Business Insider.

- Umjesto da potiču sukobe vlade bi se trebale posvetiti proizvodnji hrane, izgradnji bolnica i škola za milijarde ljudi kojima su potrebne - smatra Castro. 

Za Kubu je napisao da će se ona i dalje odupirati SAD-u unatoč sankcijama i ekonomskim posljedicama.

Idi na 24sata

Komentari 60

  • jožek2 04.09.2014.

    Dali je to onaj Fidel Castro koji je obolio prije desetak godina od raka i amerikanci ga već proglasili mrtvim i pokopali a on još unatoć večoj starosti i izlječen od te opake bolesti prkosi amerikancima i proziva ih za njihovo imperijalističko ponašanje .

  • FishyEddy 03.09.2014.

    Hasta Siempre, Comandante !!

  • piramida 03.09.2014.

    pohlepa je naj vece prokletstvo danasnjeg svjeta .

Komentiraj...
Vidi sve komentare