To je to što me zanima!

Filozofski fakultet odustao od online nastave: Studenti vršili pritisak, slali su žalbu dekanu

Studenti su u žalbi objasnili što im ne odgovara kod online nastave te zatražili barem hibridnu organizaciju
Vidi originalni članak

Drama oko organizacije nastave na Filozofskom fakultetu u Zagrebu dočekala je rasplet. Nakon velikog pritiska javnosti i studenata, uprava fakulteta odlučila je povući odluku o prelasku na online nastavu pa će tako studenti ljetni semestar ipak započeti uživo, piše Srednja.hr.

STUDENTI NISU ZADOVOLJNI Zagrebački rektor: Online nastave može biti samo 20%, šaljemo upute fakultetima

– U skladu s najavom da ćemo vas o mogućnostima održavanja kontaktne nastave pravovremeno obavještavati, iznimno nas veseli da je današnji sastanak Koordinacije za postpotresnu obnovu rezultirao dogovorima s kojim će se nastava u ljetnom semestru ak. god. 2022./2023. održavati kontaktno u prostorima Fakulteta. Izvođač je ponudio operativno rješenje prema kojem će se osigurati sve potrebne mjere zaštite studenata i zaposlenika Fakulteta, a dinamika radova u najvećoj mogućoj mjeri uskladiti s nastavom na fakultetu- glasi dio obavijesti koju su studenti dobili u utorak na svoje email adrese.

VELIKA OPERACIJA KLASTER Pretresi na fakultetima u BiH: Privedeno više ljudi zbog lažnih diploma u Mostaru, Travniku...

Podsjetimo, studenti i profesori ostali su zatečeni naglom odlukom o prelasku na online nastavu. Studenti su stoga dekanu Domagoju Tončiniću poslali žalbu te zahtjev da se nastava održava barem na hibridni način. Od 60 predstavnika samo je njih sedmero bilo protiv toga da se dekanu pošalje žalba.

ODUZETI U KRIMINALISTIČKIM ISTRAŽIVANJIMA MUP donirao opremu fakultetu i srednjim školama: Koristila se ranije za proizvodnju droge

U njoj su studenti naveli da je online nastava, prema iskustvima studenata, upitne kvalitete. Drugi je problem što su brojni studenti u Zagrebu smješteni u skupim stanovima koje moraju plaćati umjesto da se vrate doma i od tamo prate nastavu. Kako u tom trenutku nije bilo konačne odluke, brojni nisu znali kako postupiti.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • Smoke_on_the_Water 22.02.2023.

    Ovaj fakultet ima 5000 studenata i 800 zaposlenih. Što će to nama? Kakve kadrove i za koga "proizvodi"? Država treba stipendirati samo onoliko studenata koliko je potrebno za popunu sastavnica obrazovnog sustava ključnih za društvo. Svi ostalo trebaju se sami financirati a i  fakultet od toga "živjeti".  

  • Šipumiloma 21.02.2023.

    Vole filozofirati uživo!

  • marley01 21.02.2023.

    Pa,valjda ima logike da se radi o Filozofskom....ma,lupam....živile nama buduće generacije Filozofskog fakulteta...sve su to pametne glave,koje se ne daju manipulirat i iskorištavati...I neka,zašto bi jednoumlje upravljalo mladim genijalcima...Na njima svijet ostaje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare