To je to što me zanima!

Filozofski ukida prijemni ispit? 'Želimo popularizirati studije...'

Prijemni je koštao nekoliko stotina kuna pa bi se ovako vjerojatno veći broj studenata odlučio za odabir Filozofskog, smatra predsjednica Studentskog zbora
Vidi originalni članak

- Smatram kako bi ukidanje prijemnog bilo dobro za naše buduće studente, kaže Norma Trkovnik, predsjednica Studentskog zbora zagrebačkog Filozofskog fakulteta.

Nakon nekoliko desetljeća Filozofski fakultet ozbiljno razmišlja o ukidanju prijemnog ispita. Potvrdila je to i na sjednici Fakultetskih vijeća dekanica prof. dr. sc. Vesna Vlahović Štetić.

Konačnu odluku ipak bi tijekom iduće godine trebalo donijeti Fakultetsko vijeće. 

- Dosad smo imali jedinstveni prijemni za sve smjerove, a sada bi samo odsjeci koji to žele, poput primjerice anglistike, mogli imati svoje dodatne provjere znanja - objašnjava Trkovnik.

Mnogi su se kandidati za upis, podsjećamo, žalili kako prijemni, koji je bio nalik testu inteligencije, nema veze s gradivom koje će učiti na fakultetu.

Inače, Filozofski fakultet trenutno radi na reformi svih svojih studijskih programa s ciljem stvaranja obrazovanja utemeljenog na ishodima učenja, naglašavaju interdisciplinarnosti i približavanja tržištu rada.

Ukidanje prijemnog, smatraju, išlo bi u prilog popularizaciji smjerova koje fakultet nudi.

- Prijemni je koštao nekoliko stotina kuna pa bi se ovako vjerojatno veći broj studenata odlučio za odabir Filozofskog - zaključila je Trkovnik s objašnjenjem.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • nori 🖖 16.07.2019.

    Da, filozofi su ono što nam nedostaje.

  • Karlo72 15.07.2019.

    Ne treba nam toliko "filozofa",pravnika i ekonomista,nego inženjera tehničkih struka,jer iskreno većina greenfield investicija odnosno otvaranje tvornica (prehrambene,strojarske,auto industrije) koje toliko treba našoj državi za otvaranje novih radnih mjesta,ne može doći bez njih.

  • Ajvar 15.07.2019.

    Ništ koristi fakultet, to treba ukinuti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare