Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
43 komentara

Filozofski ukida prijemni ispit? 'Želimo popularizirati studije...'

Prijemni je koštao nekoliko stotina kuna pa bi se ovako vjerojatno veći broj studenata odlučio za odabir Filozofskog, smatra predsjednica Studentskog zbora

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
43 komentara

- Smatram kako bi ukidanje prijemnog bilo dobro za naše buduće studente, kaže Norma Trkovnik, predsjednica Studentskog zbora zagrebačkog Filozofskog fakulteta.

Nakon nekoliko desetljeća Filozofski fakultet ozbiljno razmišlja o ukidanju prijemnog ispita. Potvrdila je to i na sjednici Fakultetskih vijeća dekanica prof. dr. sc. Vesna Vlahović Štetić.

Konačnu odluku ipak bi tijekom iduće godine trebalo donijeti Fakultetsko vijeće. 

- Dosad smo imali jedinstveni prijemni za sve smjerove, a sada bi samo odsjeci koji to žele, poput primjerice anglistike, mogli imati svoje dodatne provjere znanja - objašnjava Trkovnik.

Zagreb maraton | Autor: Ilustracija/Matija Habljak/PIXSELL Foto: Ilustracija/Matija Habljak/PIXSELL

Mnogi su se kandidati za upis, podsjećamo, žalili kako prijemni, koji je bio nalik testu inteligencije, nema veze s gradivom koje će učiti na fakultetu.

Inače, Filozofski fakultet trenutno radi na reformi svih svojih studijskih programa s ciljem stvaranja obrazovanja utemeljenog na ishodima učenja, naglašavaju interdisciplinarnosti i približavanja tržištu rada.

Ukidanje prijemnog, smatraju, išlo bi u prilog popularizaciji smjerova koje fakultet nudi.

- Prijemni je koštao nekoliko stotina kuna pa bi se ovako vjerojatno veći broj studenata odlučio za odabir Filozofskog - zaključila je Trkovnik s objašnjenjem.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message