To je to što me zanima!

Finci nisu uspjeli: Plenkoviću je proračun EU glavni izazov...

Dogovor o novom VFO-u za razdoblje od 2021. do 2027. ključan je izazov hrvatskog predsjedanja nakon što finsko predsjedništvo nije uspjelo približiti stajališta zemalja članica
Vidi originalni članak

Hrvatski premijer Andrej Plenković u četvrtak je u Banskim dvorima primio predsjednika Europskog vijeća Charlesa Michela koji će za vrijeme hrvatskog predsjedanja EU-om pokušati postići dogovor o novom višegodišnjom financijskom okviru sa zemljama članicama. 

Pogledajte video

Dogovor o novom VFO-u za razdoblje od 2021. do 2027. ključan je izazov hrvatskog predsjedanja nakon što finsko predsjedništvo nije uspjelo približiti stajališta zemalja članica. 

Novi pokušaj ima hrvatsko predsjedništvo u suradnji s glavnim koordinatorom VFO-a, predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom koji će kao "neutralan" u pregovorima pokušati ostvariti ono što Finci nisu. 

Radi se o pokušaju stvaranja konsenzusa između bogatijih zemalja, koje u proračun uplaćuju više nego što iz njega primaju, i siromašnijih kojima sredstva iz europskog proračuna služe za sustizanje bogatijih.

Plenković i Michel o tome će s novinarima razgovarati popodne. 

Predsjednik Europskog vijeća kasnije se sastaje i s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem, a navečer će biti jedan od uzvanika na svečanom koncertu u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK). Ondje će biti i svi članovi Europske komisije na čelu s Ursulom von der Leyen. 

Idi na 24sata

Komentari 35

  • 09.01.2020.

    Kod kuće treba biti faca, a ne vani. (Molim biti oprošten od žalovanja na moje postove i poštujte moj izbor. To vrijedi samo za one koji ne poštuju tuđe mišljenje. Svi ostali su dobro došli. Ignoriram sve provokatore!)

  • AnaAnic_2 09.01.2020.

    Sva sreća da iza nas dolaze njemci, pa će oni spasiti stvar.

  • 09.01.2020.

    Plenković je uvjerljivo navjeći sin naših naroda i narodnosti. Nakon što to riješi otkriti će ljek za rak i započeti sa kolonizacijom Mjeseca, jedino još nije odlučio šta će raditi popodne.

Komentiraj...
Vidi sve komentare