To je to što me zanima!

Finin sustav preopterećen sa 600.000 ovrha, ali nije još pao

U Finu se slilo 11 milijuna računa i 600.000 ovrha iz 30-ak banaka s Novom godinom. Ipak, u agenciji tvrde kako su dorasli poslu pozivajući se na iskustvo
Vidi originalni članak

Novi Zakon o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima koji provodi Fina stupio je na snagu s Novom godinom. Finin informatički sustav sada je preopterećen i ima poteškoće u radu, piše Jutarnji list. Iz Fine su potvrdili kako zbog velikog broja zaprimljenih predmeta imaju dodatno opterećenje sustava, ali tvrde kako nije pao. U agenciju se slilo 11 milijuna računa i 600.000 ovrha iz 30-ak banaka. Ipak, tvrde kako su u stanju odraditi posao. Pozivaju se na brojne resurse i dosadašnje iskustvo s platnim prometom i mirovnim sustavom. 

U regionalnom centru u Splitu, koji obuhvaća poslovnice u Šibeniku i Zadru, u srijedu je bio totalni kolaps. Neki klijenti ostali su tri dana u blokadi.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • mrki123456 27.05.2012.

    e pa ljudi moji ja sam ostao bez posla prije godinu dana i sad su mi navalile ovrhe toliko da nemam svom djetetu od 5 godina dat sta za jest a kamo li platit stan i ostalo pokusao sam se dogovorit na sve zive nacine ali nitko nista ne jebe,a fina tamo mozete zvata 100 puta nitko se nikad ne javlja ovo je strasno neznam sta rec samo znam jadni ljudi,a vi gospodine ministar svaka vam cast samo cu vam rec bilo vama ko i meni.

  • lang 06.01.2011.

    poslovnica u splitu je redovito u kolapsu kad im marenda traje od 9-11, pa jopet od 14 do kraja radnog vrimena

  • JunFan 06.01.2011.

    Znači ovako: kada sirotinja zatreba novac od bogatih (čitaj: banaka), banka im ga posudi i ako dug ne mogu vračati, banka se silom namiri iz imovine, a kada su bogati bili u problemima i sirotinja im je pomogla (čitaj porezni obveznici), banke nisu vratile niti lipe (centa, kako god) toj sirotinji koja ih je izvukla iz govana, nego su se gospoda počastila golemim bonusima. Kako je pravedan ovaj svijet u kojem živimo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare