To je to što me zanima!

Finski kruzer nasukao se na obalu Švedske, svi evakuirani

Finski kruzer u nedjelju iza podneva nasukao se na švedskoj obali. Radi se o brodu koji prometuje svakodvnedno. Ukupno je na njemu 280 putnika i članova posade koji su evakuirani
Vidi originalni članak

Finski kruzer nasukao se u nedjelju na otok Aland u Baltičkom moru, a hitne službe pripremaju se za evakuaciju gotovo 300 ljudi.

Brod je krenuo prema Stockholmu iz Turkua u Finskoj i nasukao se oko 12:50 sati po lokalnom vremenu u nedjelju (2 izvan grada Mariehamn na autonomnom finskom otoku Aland u blizini švedske obale.

- Nitko nije ozlijeđen i ničiji život nije u opasnosti, a situacija na brodu je stabilna - rekla je Eleonora Hansi, voditeljica informacija.

Brod Amorella dugačak je 169 metara  i svakodnevno putuje između Stockholma i Turkua. Obično prevozi između 1.800 i 2.000 putnika, ali zbog pandemije broj je znatno smanjen.

NA PROSTORU TEF-A Šibenik: Požar koji je buknuo na starom trajektu još je aktivan, trenutno gori u utrobi broda

- Na brodu je oko 200 putnika i oko 80 članova posade - rekla je Hansi. Lokalni mediji izvijestili su da su se putnici okupili na palubi i bili u spasilačkim prslucima.

Amorella se također nasukala na isto područje 2013. godine. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • NikolaTesla 21.09.2020.

    Jesu imali maske? Pa se navigatoru zamantalo i nije vidio sitnucu od kopna...

  • Noordung 21.09.2020.

    Kruzer !!!! Brod za krstarenje (Cruiser), je brod namjenjen kružnim turističkim putovanjima. A dragi novinaru ovo je Trajekt-je zajednički naziv za sve brodove namjenjene prijevozu ljudi ili vozila preko neke vodene prepreke. Taj Trajekt je na redovnoj linij izmedu ta dva grada i to se zove obalni linijski prijevoz.

  • duduuusta 20.09.2020.

    Ooeii.. jel to do korone il zbog korone ili od korone..?

Komentiraj...
Vidi sve komentare