To je to što me zanima!

Fitch potvrdio kreditni rejting Hrvatske, ali smanjio izglede

Agencija Fitch Ratings potvrdila je dosadašnji dugoročni rejting BB+ na stranu valutu i BBB- na domaću valutu. Izgledi kreditnog rejtinga sada su negativni
Vidi originalni članak

Agencija Fitch Ratings smanjila je izglede kreditnog rejtinga Hrvatske sa stabilnih na negativne, no potvrdila dosadašnji dugoročni rejting BB+ na stranu valutu i BBB- na domaću valutu. Hrvatski kreditni rejting i dalje jedan stupanj veći od rejtinga koji je dala agencija Standard&Poor's. 

- Dugotrajna recesija i dalje će utjecati na izglede za fiskalnu konsolidaciju i održivost javnog duga, a Vlada je pokazala znatno manji apetit za čvršća proračunska ograničenja od nekih drugih zemalja središnje i istočne Europe, otvorivši prazninu u vjerodostojnosti politike - stoji u priopćenju Fitcha, navodi HRT

S&P je ranije snizio dugoročni rejting Hrvatske, a stupanj bolju prognozu Hrvatskoj je dala agencija Moody's. Sve tri agencije Hrvatski rejting smjestile su u neinvesticijsko područje. 

Idi na 24sata

Komentari 33

  • Kopular 15.02.2014.

    Hrvatska je u dužničkom ropstvu, u koje nas je doveo birokratski aparat i nesposobni po litičari. Političari su nas godinama plašili sa MMF-om, a u stvari MMF-a se jedino moraju bojati političari i njihovi uhljebi u birokratskom aparatu.

  • propala komunjara 15.02.2014.

    Pitam se ako postoji još koji manji rejtig , g ,,, . Admine milost

  • uberschallgeschwindigkeit 14.02.2014.

    hrvatska je u banani,to je sigurno.ali zaboga tko su ove agencije??ja sam prvi put cuo za njih 2009.prije nikad.ebes sve kad drzave ovise o kojekakvim agencijama!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare