To je to što me zanima!

Forbesova lista: Kolinda među 100 najmoćnijih žena svijeta

Prvo mjesto Forbesova liste zauzela je njemačka kancelarka Angela Merkel. Među prvih 10 su i Hillary Clinton, Janet Yellen, Melinda Gates, Mary Barra, Christine Lagarde....
Vidi originalni članak

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović zauzela je 46. mjesto na Forbesovoj listi 100 najmoćnijih žena na svijetu za 2016. godinu.

"'U 2015. godini Kolinda Grabar Kitarović postala je najmlađa predsjednica Hrvatske. Njena karijera u politici i diplomaciji uključuje ključne uloge u vlasti u Hrvatskoj i inozemstvu. Zastupnica u Hrvatskom saboru kasnije je postala ministrica vanjskih poslova, a bila je veleposlanica Hrvatske u SAD-u. Prije nego što je ušla u utrku za predsjedničku fotelju, bila je pomoćnica glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju. Kao predsjednica, suočava se s brojnim izazovima, među kojima je i stopa nezaposlenosti od gotovo 16 posto, treća najviša stopa nezaposlenosti mladih u EU. U svibnju, bila je u službenom posjetu iranskom predsjedniku Hassanu Rouhaniju s kojim je razgovarala o jačanju diplomatskih i gospodarskih odnosa", piše Forbes.

Prvo mjesto Forbesove liste zauzela je njemačka kancelarka Angela Merkel. Ona je na tronu već nekoliko godina zaredom.

Među prvih 10 su i Hillary Clinton, Janet Yellen, Melinda Gates, Mary Barra, Christine Lagarde, Sheryl Sandberg, Susan Wojcicki, Meg Whitman i Ana Patricia Botin.

Cijelu listu možete pogledati ovdje

Idi na 24sata

Komentari 165

  • Kentaćit 09.06.2016.

    Republika Hrvatska ima po svom Ustavu Predsjednika/Predsjednicu Republike. Predsjednica Republike ima svoje dužnosti i prava, i jedna je od institucija Republike Hrvatske i kao takvo isto treba poštivati. Komentirati tjelesne ili ine osobitosti Predsjednice Republike je zapravo iskazivanje nepoštivanja prema Republici, bez obzira kako to mnogima zabavno bilo. Mišljenja sam da bi i Predsjednicu Republike Hrvatske, gđu. Grabar Kitarović, bez obzira na sve, barem s naslova institucije Predsjednice, trebalo poštivati. Kada ona osobno više ne bude obnašala dužnost Predsjednice, slobodno "opletite" po njoj, ali dotad zadržite dignitet prvenstveno vaš osobni i vaše zaklete "ljubavi" prema Domovini. Nadalje, ona kao takva jest javna osoba, ali njena obitelj nije i ne zaslužuje ovakvo što. Domovina se voli i poštuje na raznorazne načine. Ovaj možda nije tako dobar. Osobno sam ponosan što imamo najljepšu Predsjednicu u regiji.

  • jakolishe 07.06.2016.

    nasa predsjednica hrvatska ! nije bas u nekoj grupi ... nasa predsjednica je najbolja !

  • mimidu 07.06.2016.

    Vi se svi amo rugate, a meni je fore i drago. Pa nije bas sve to ni bezveze. Da nas se eto barem negdje spominje pozitivno, a ne vazda pri dnu i negativno. Žena m+u muškom svijetu nije lako...barem se trudi. Ne leži na leđima..

Komentiraj...
Vidi sve komentare