To je to što me zanima!

FOTO Divlje svinje završile sa noćnom smjenom pa čekale tramvaj na okretištu u Prečkom

Divlje svinje opet šetaju Zagrebom. Pet svinja u subotu oko 5.15 snimljeno je kod okretišta tramvaja u Prečkom: 'Tražile su hranu'
Vidi originalni članak

Mirno su njuškale oko okretišta tramvaja tražeći hranu. Bila je to grupa od pet divljih svinja. Nitko se njih nije bojao, a niti su se one bojale ljudi. Bilo je rano ujutro pa smo izgleda mi došli u njihovu 'noćnu smjenu'. Izgleda da su taman završile sa smjenom pa krenule na tramvaj kući, našalio se čitatelj koji je u subotu oko 5.15 na okretištu tramvaja u Prečkom snimio grupu divljih svinja. 

Kako kaže, grupa svinja nije bila agresivna. 

- Bile su miroljubive, kao da su svaki dan među ljudima. Čak se nisu bojale niti tramvaja, samo su se mirno prešetavale po pruzi - dodao je čitatelj.

Na istom području divlje svinje snimljene su i u petak ujutro. Tada su po Prečkom, Španskom i Oranicama nesmetano šetale tri svinje koje su posjetile i nogometno igralište. 

ZAIGRALE NOGOMET VIDEO Kuda idu divlje svinje? Prešetavale se po nogometnom igralištu, a onda i po Prečkom

- Ovo nije nikakva novost, pojava divljih svinja u Zagrebu, ali i gradovima Europe je izrazito česta jer one žive na rubnim dijelovima grada, a mi smo ušli u njihova staništa. Divlje svinje obično nisu agresivne i najčešće ne obaziru pažnju na ljude jer su se prilagodile na život u blizini čovjeka. Agresivne mogu biti jedino ženke kad imaju mladunčad - objasnio je u petak ravnatelj zoološkog Damir Skok. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • FranjoC54 03.06.2023.

    u sumama smo posjekli sve sumsko voce i zasadili monokulturu pa divlje zivotinje traze hranu sve blize kucama.nekada se nije smjelo sjeci sumsko voce pa su zivotinje imale dosta hrane po sumema.ponovno zasadimo divlje vocke u sume pa ce se i zivotinje u njih vratiti

Komentiraj...
Vidi sve komentare