To je to što me zanima!

FOTO HDZ-ovci zauzeli prve redove na misi u obnovljenoj katedrali sv. Terezije Avilske

Prigodom 14. obljetnice uspostave Bjelovarsko-križevačke biskupije bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak u srijedu je predslavio misu s obredom posvete oltara obnovljene katedrale sv. Terezije Avilske
Vidi originalni članak

Misi su nazočili, među inima, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, potpredsjednik Sabora Željko Reinter, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, saborski zastupnik Miro Totgergeli, bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić, gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak i brojni predstavnici lokalne samouprave.

"Posvećenje katedrale i oltara je važan događaj, a katedrala koja je sada rekonstruirana vjerojatno je jedan od najljepših sakralnih objekata u ovom dijelu Hrvatske. Kao Bjelovarčaninu drago mi je što mogu obilježiti 14 godina od ređenja biskupa Huzjaka", istaknuo je Jandroković.

PROMO Hrebak: 'Grad Bjelovar prvi će u Hrvatskoj koristiti geotermalnu energiju za svoje potrebe'

Država je u obnovi sudjelovala putem Ministarstva kulture i Bjelovarsko-bilogorske županije. "Sredstva su bila izdašna jer je dosta toga trebalo obnoviti. Zbog potresa se bila nužna i konstrukcijska obnova i u tom dijelu drago mi je što je riječ o zajedničkom pothvatu državnih i lokalnih vlasti na zadovoljstvo vjernika u bjelovarskom kraju", poručio je Jandroković.

Istaknuo je i da je Bjelovar grad koji napreduje i gospodarski raste, među ostalim i zbog sredstava iz EU fondova koji se u tom gradu izdašno koriste.

Ređenjem i preuzimanjem službe mons. dr. Vjekoslava Huzjaka 20. ožujka 2010. godine zaživjela je Bjelovarsko-križevačka biskupija. Biskupa su zaredili zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić kao glavni zareditelj te apostolski nuncij u RH nadbiskup Mario Roberto Cassari i varaždinski biskup Josip Mrzljak.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • franjoplemeniti666 21.03.2024.

    Mafija hoštaplera ili ti kartela mora biti u prvom redu kao i na bojištu mos mislit

  • tnam 21.03.2024.

    Volio bih znati ko je od njih vidio unutrašnjost crkve prije 90 -tih i da u svim crkvama su u prvim redovima oni najgori ...

  • i.hun 21.03.2024.

    Molitva HDZ a " Bože hvala ti što nisam kao obični građani koji jedva spajaju kraj sa krajem od plaće do plaće, od mirovine do mirovine. Imam i previše jer mi politika daje stan, vilu, izdašnu plaću, a i ne moram ništa raditi. Eto povremeno dođem u crkvu da se poslikam, naravno u prvim redovima, i zato dovedem novinare da me vide. Kada izađem iz crkve briga me za narod. Daj samo da opet pobijedimo na izborima da ne moram u zatvor."

Komentiraj...
Vidi sve komentare