To je to što me zanima!

FOTO Ogromne gužve na istoku Splita zbog gradnje nathodnika: Radovi će trajati do ponedjeljka

Za promet je zatvoren dio Vukovarske ulice u zbog gradnje pješačkog nathodnika. Dionica bi trebala biti otvorena u ponedjeljak do 5 sati
Vidi originalni članak

Još u utorak je najavljen početak gradnje pješačkog nathodnika u Vukovarskoj ulici zbog čega je cesta zatvorena od križanja s Ulicom 141. brigade do križanja s Lovrinačkom ulicom. 

Graditelji su u petak rano ujutro počeli s montažom čeličnog djela konstrukcije nathodnika zbog čega je na istoku grada nastao totalni prometni kolaps. 

Vukovarska ulica jedna je od najprometnijih ulica u gradu. Zbog ogromnog prometnog čepa vozači gube strpljenje jer dugo stoje u dugačkim kolonama. 

Nathodnik se gradi zbog sigurnosti pješaka gradskih četvrti Dragovode i Mejaši gdje se nalazi i Osnovna škola na Mejašima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dionica će biti zatvorena do ponedjeljka 22. travnja u 5 sati. Graditelji će u slučaju ranijeg dovršetka radova dionicu otvoriti za promet, a građani će o tome biti pravovremeno obaviješteni. 

„Nathodnik preko Ulice grada Vukovara“ zamišljen je kao čelična ovješena konstrukcija formirana od pravokutnog čeličnog portala na koji je ovješena rešetkasta konstrukcija gornjeg ustroja nadvožnjaka. Konstrukcija nadvožnjaka prelazi prometnicu Ulice grada Vukovara pod kutem od 104°, a portalni čelični okvir je tlocrtno zakrivljen u odnosu na konstrukciju mosta za 30°, navedeno je u projektu. 
 Investitor je Grad Split, izvođač je tvrtka Tehno-elektro d.o.o. iz Đakova, a ukupna cijena radova s PDV-om iznosi 913.369,36 eura.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Gibbs55 19.04.2024.

    Imam jedno pitanje za genijalne projektante ovoga velebnoga zdanja. Da li je netko razmišljao o starijim ljudima koji su slabijih motoričkih sposobnosti?

Komentiraj...
Vidi sve komentare