To je to što me zanima!

FOTO Gomila ruskih aviona uništena u eksploziji na Krimu, pogledajte satelitske snimke

Slike prije i poslije iz Planet Labsa prva su neovisna potvrda da je baza možda oštećena. Do sada je bilo malo pojedinosti o razmjerima utjecaja eksplozija, ali još uvijek nije jasno kako je baza oštećena ili od čega
Vidi originalni članak

U eksploziji koja je u utorak odjeknula u ruskoj zračnoj bazi na Krimu uništeno je najmanje osam vojnih aviona, pokazuju satelitske snimke koje je objavio američki Planet Lab. 

RUSIJA TO NIJEČE Ukrajina: Napali smo na Krimu

Na satelitskim snimkama vidi se kako je eksplozija napravila veliku štetu, iako sama pista, prema snimkama, nije oštećena. Kako piše BBC, najmanje osam aviona je oštećeno ili uništeno.

Slike prije i poslije iz Planet Labsa prva su neovisna potvrda da je baza možda oštećena. Do sada je bilo malo pojedinosti o razmjerima utjecaja eksplozija, ali još uvijek nije jasno kako je baza oštećena ili od čega.

NAJMANJE 12 EKSPLOZIJA Jedan poginuli u eksplozijama u ruskoj zračnoj bazi na Krimu

Uzrok eksplozije i dalje nije poznat, iako rusko ministarstvo tvrdi da je do eksplozije došlo zbog detonacije municije, no kako je do toga došlo nisu otkrili, piše CNN. Ukrajina nije preuzela odgovornost za eventualni napad na bazu Saky na Krimu gdje je poginuo najmanje jedan čovjek. Ukrajinski ministar Oleksij Reznikov sugerirao je da bi za to mogli biti krivi neoprezne ruske vojne snage.

POD KONTROLOM MOSKVE OD 2014. Zelenski: Rat protiv Ukrajine je počeo s Krimom, s Krimom će i završiti. S oslobađanjem

- Mislim da su ruski vojni momci u ovoj zračnoj bazi prekršili svoje vrlo jednostavno poznato pravilo: ne pušite na opasnim mjestima - rekao je Oleksij Reznikov.

NAKON NIZA EKSPLOZIJA VIDEO Turisti masovno bježe s Krima, a Ukrajinci im se rugaju: Ovo se ne uklapa u špicu sezone

Ukrajinske zračne snage priopćile su da je desetak ruskih ratnih zrakoplova uništeno, iako je Rusija demantirala da je bilo koji zrakoplov oštećen, no satelitske snimke sugeriraju da to ipak nije istina. Broj uništenih i oštećenih aviona nije u potpunosti poznat. 

Idi na 24sata

Komentari 90

  • mlolohala ćuna 12.08.2022.

    stvarno je Putin fasovao s ovom invazijom, Rusi bježe iz rusije bit će im gore nego u kolhozima

  • tompa7891 11.08.2022.

    rusi gube opremu a dobivaju bitke i rat svaki dan otkidaju teritorij

  • vujat 11.08.2022.

    Ovi rade sve da uvuku Rusiju u rat. Specijalna operacija je mala beba u odnosu na ratno stanje i rokanje svim sredstvima, iako bi par taktičkih riješilo problem u minuti

Komentiraj...
Vidi sve komentare