To je to što me zanima!

FOTO Vatrogasci se utrkivali desetu godinu zaredom kroz više od 30 katova za Kolibriće

Na ovaj način vatrogasci testiraju svoje psihičke i fizičke sposobnosti, ali i promoviraju vatrogastvo te ukazuju na izazove s kojima se svakodnevno susreću
Vidi originalni članak

U subotu je u Zagrebu, u poslovnoj zgradi WMD-a u Strojarskoj, održana deseta po redu humanitarna utrka vatrogasaca. Vatrogasci grada Zagreba organizirali su utrku stepenicama za Udrugu roditelja vitalno ugrožene djece, Udrugu Kolibrići.

VELIKA POMOĆ Humanitarno lice Zagreba: Stanica za migrante zakašnjeli je odgovor Gradske uprave

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ideja za utrku nastala je po uzoru na iste takve svjetske utrke na Novom Zelandu, Seattlu itd. Na tim utrkama vatrogasci također trče u humanitarne svrhe, pomažući pritom udrugama u svojoj okolini, piše na službenoj stranici akcije.

NOVI AMBASADORI Počinje već tradicionalna humanitarna kampanja 'Budi mi prijatelj' za pomoć djeci

Ova utrka omogućuje vatrogascima da provjere svoju fizičku i psihičku spremnost trčeći na vrh poslovne zgrade visoke 31 etažu. Također, na ovaj način promoviraju vatrogastvo, ukazuju na opasnosti i izazove s kojima se svakodnevno sreću, a sve zato da bi pomogli onima u nevolji.

Ove godine pobjednik u lakoj kategoriji pobjednik je Antonio Kossi iz Hrvatske. U dječjoj skupini pobijedio je Leon Čurila, također iz Hrvatske. Naposljetku, u otvorenoj kategoriji pobjedu je odnio Domen Pavlič iz Slovenije, a u teškoj kategoriji Martin Pezdirc, također iz Slovenije.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare