To je to što me zanima!

Fotografije koje su obišle svijet: Naoružana garda u Kongresu

Ovako se Washington priprema za mogući novi napad na Capitol Hillu. Fotografije naoružanih pripadnika garde koji će idućih dana biti pomoć policiji, obišle su i zaprepastile cijeli svijet.
Vidi originalni članak

Nacionalna garda spavala je noćas u zgradi američkog Kongresa. Ušuškali su se na podu, među kipovima, a prozore su prekrili dekama da im sunce ne ulazi. 

Kad su zastupnici ujutro došli na posao, morali su proći mimo njih, ali i kroz sigurnosne detektore kako bi se utvrdilo da ne unose ništa ne dopušteno.

Ovako se Washington priprema za mogući novi napad na Capitol Hillu. Fotografije naoružanih pripadnika garde koji će idućih dana biti pomoć policiji, obišle su i zaprepastile cijeli svijet. Ako dođe do sukoba s pobunjenicima, rečeno je da će učiniti sve da ne koriste vatreno oružje. Strani mediji javljaju da je ovo prvi put od građanskog rata da je Nacionalna garda raspoređena u zgradu kongresa.

U prošlom napadu na zgradu Kongresa živote je izgubilo pet osoba, a prijetnje od tada ne jenjavaju, iako su glavni akteri napada ili u zatvoru ili sankcionirani. 


POGLEDAJTE GALERIJU: Nacionalna garda spava u kongresu

Chelsi Johnson, glasnogovornica Nacionalne garde, nije precizirala koje su oružje gardisti dobili, ali je rekla da im se inače daje poluautomatski pištolj Beretta M9. Za sad se zna da će dobiti zaštitne kacige, plinske maske i štitove.

BIVŠI UFC-OV PRVAK Otkazali su Hrvatskoj senzaciji: Sudjelovao u maršu na Capitol?

Nekoliko trupa stvorilo je dom između glavnih ulaza u zgradu. Zatvoren je i onaj koji se inače koristi za ulaz predsjednika na dan inauguracije, a koji je oštećen u prošlom napadu na Kongres. 

Onemogućen je i pristup Washington memorijalu, pa turisti do daljnjega ne mogu do slavnog obeliska. 

Idi na 24sata

Komentari 45

  • zabranjeni_komentar 14.01.2021.

    kažu da ove godine zbog epidemioloških razloga amerikanci moraju ratovati kod kuče

  • Marko 1975 14.01.2021.

    To je demokracija 😂😂😂

  • press2 14.01.2021.

    20.01.2021 gradjanski rat u USA 100%

Komentiraj...
Vidi sve komentare